Ninsorile au așternut un strat de consistent de zăpadă în Munții Poiana Ruscă, în ținutul traversat de „drumul marmurei”, la limita județelor Hunedoara, Caraș-Severin și Timiș. Iarna, locul din munți este căutat de turiști, însă povestea șoselei care se oprește în pădure a stârnit controverse.
De peste un deceniu, „drumul marmurei”, numit astfel pentru că trece pe lângă cariera de marmură din Ruschița, a rămas accesibil iarna doar în județul Hunedoara, iar la intrarea în județul Caraș-Severin șoseaua se oprește pe coama unui deal, în mijlocul pădurii.
Iarna, după primele ninsori, locul din Munții Poiana Ruscă, aflat la poalele vârfului Rusca (1355 metri), devine atractiv pentru amatorii de săniuș și pentru turiștii veniți să se bucure de zăpadă și aerul curat.
La capătul șoselei, călătorii găsesc, agățat într-un copac, panoul care anunță intrarea în județul Caraș-Severin. Indicatorul arată în același timp și locul până unde turiștii ar putea ajunge cu mașinile, dacă zăpada așternută pe drum nu este suficient de mare pentru a le îngreuna călătoria.
El a rezistat trecerii celor 11 ani de când au fost finalizate lucrările la sectorul din Hunedoara al drumului din Munții Poiana Ruscă. În perioada 2010 – 2013, drumul județean Toplița – Lunca Cernii de Sus, în lungime de 30 de kilometri, un fost drum forestier care traversează mai multe sate pitorești de pe valea Cernei din Hunedoara și urcă în Munții Poiana Ruscă, până la limita județelor Hunedoara și Caraș-Severin, a fost modernizat.
Drumurile din Munții Poiana Ruscă leagă trei județe
Autoritățile din Caraș-Severin anunțau atunci că vor continua „drumul marmurei” până în Rusca Montană, prin modernizarea celor șapte kilometri de drum forestier care coboară de la limita județelor Hunedoara și Caraș-Severin, în comună Timpul a trecut, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat.
continuare pe adevarul.ro