NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

„Theater Russian Ballet Sankt Petersburg” din Rusia, în concert la Iași

Pentru prima oară în România, „Theater Russian Ballet Sankt Petersburg” din Rusia ajunge la Iași. Asta cu două reprezentații ale faimosului spectacol „Lacul lebedelor”, la Opera Națională Română, respectiv în Sala Mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri”. Totul va avea loc pe 11 februarie 2020, de la orele 16:00, respectiv 20:00. Biletele s-au pus deja în vânzare on-line, pe paginile web Iabilet.ro, Eventim.ro, Bilet.ro și Spectacoleiași.ro. Prețul acestora variază, după cum urmează: Categoria 1 – 190 lei, Categoria 2 – 160 lei, Categoria 3 – 100 lei.

Pentru prima oară, cel mai consacrat balet rus din Sankt Petersburg vine în România cu extraordinarul spectacol „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski! Fiecare iubitor de balet are ocazia unică de a se bucura de coregrafia clasică, magia costumelor spectaculoase și performanța de neuitat a binecunoscutelor stele ale baletului rusesc.
Renumita Trupă de Balet Rus din Sankt Petersburg a obținut recunoașterea publicului din întreaga lume, a revoluționat lumea spectacolelor. La Iași sunt programate două reprezentații la Opera Națională Română, respectiv în Sala Mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri”. Totul va avea loc pe 11 februarie 2020, de la orele 16:00, respectiv 20:00. Biletele s-au pus deja în vânzare on-line, pe paginile web Iabilet.ro, Eventim.ro, Bilet.ro și Spectacoleiași.ro. Prețul acestora variază, după cum urmează: Categoria 1 – 190 lei, Categoria 2 – 160 lei, Categoria 3 – 100 lei.

Impresii de neuitat pentru publicul ieșean

Legenda despre prințese transformate în lebede de un vrăjitor rău, în care vraja lui poate fi spulberată numai prin iubirea unui prinț, rămâne și în zilele de astăzi poate cea mai frumoasă poveste de balet ce a fost lăsată posterității. „Lacul lebedelor” este o creație unică și perfectă în ciuda schimbărilor de modă muzicală și dans. Lebăda este cu adevărat un simbol al baletului rus, al frumuseții și al magnificului său. De foarte multe ori, Școala de balet din Rusia a avut un rol important în lume, iar baletul clasic rus a fost considerat o carte de vizită a Rusiei, simbol al culturii rusești. Educația academică puternică este una dintre cele mai importante părți ale profesionalismului artiștilor de balet din Rusia, în special în Sankt-Petersburg. Și nu poate fi diferită, deoarece este Școala de balet cea mai renumită în lumea întreagă. Este vorba despre Academia de Balet Vaganova, fondată la 1738, situată în Sankt-Petersburg.

Sursa www.bzi.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Zilele Municipiului Paşcani! Cap de afiş: Andra, Delia, Carla’s Dreams. Prezentator: Adrian Enache

Ema Roman

Târgu Frumos sărbătorește românește

Oana Cordoneanu

Datini și obiceiuri de iarnă la Miroslovești (VIDEO)

Dragoș Acalugaritei
Încarcă...