NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Thailanda interzice distribuirea știrilor care „provoacă frică publică”, pe fondul criticilor legate de gestionarea defectuoasă a pandemiei

Guvernul thailandez a interzis distribuirea de știri care „provoacă frică publică”, chiar dacă informațiile sunt adevărate, întrucât oficialii se confruntă cu critici crescânde cu privire la modul în care tratează pandemia, potrivit The Guardian.

Guvernul a înăsprit, joi, un decret de urgență impus acum mai bine de un an, care viza inițial știrile false. Cele mai recente constrângeri interzic oamenilor să distribuie „informații care provoacă frică publică” sau să împărtășească „informații distorsionate care provoacă neînțelegeri care afectează stabilitatea națională”.

Măsurile au fost criticate pe scară largă de grupurile media și de experții în drepturile omului, ca o încercare de a cenzura știrile negative și de a tăia dezbaterile. Sunai Phasuk, cercetător în Thailanda în divizia asiatică a Human Rights Watch, a descris-o drept o „lovitură gravă” asupra libertății presei în țară.

„Cred că guvernul își dă seama că se confruntă acum cu o criză de credibilitate din cauza acestui răspuns dezastruos la situația COVID-19, dar în loc să încerce să găsească soluții mai bune, soluții mai eficiente, alege să oprească pe oricine din a vorbi despre eșecurile sale”, a declarat Sunai.

  

„Prin această dispoziție guvernul arată că nu-i pasă de acuratețe sau dacă o informație este adevărată sau falsă”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Generatiile 1966-71, sacrificate total. Vor primi pensii cel mult 15% din salariu

Redacția

Cîţu: „Aceste preţuri s-ar putea să aibă un impact mare la iarnă. Ne uităm la o soluţie de compensare”

Redacția

Liderul PNL Buzău intră în tabăra Cîţu. Avramescu: E timpul pentru o nouă generaţie de politicieni

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site