NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Testul „corona“ de la internarea în maternitate, în atenţia ministrului Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat în timpul vizitei de evaluare a spitalelor COVID şi non-COVID, care a avut loc în cursul zilei de sâmbătă la Iaşi, că a fost informat despre situaţia sesizată de „Ziarul de Iaşi“ referitor la gravidele care ajungeau la Maternitatea „Cuza Vodă“ şi trebuiau să aibă efectuat testul pentru depistarea infecţiei înainte de internare pentru orice fel de intervenţie, mai puţin în cazul urgenţelor.

Acesta a precizat că va declanşa o anchetă în acest sens, că are mai multe informaţii referitor la acest subiect şi că nu este „nici legal şi nici moral“ să se întâmple asta. De asemenea, ministrul a spus că în timpul vizitei efectuate la „Cuza Vodă“ conducerea unităţii medicale a negat că realizarea acestui test a fost una obligatorie.

„Nu este normal, înainte de a veni aici (n.r. – Spitalul de Boli Infecţioase) am trecut şi pe la «Cuza-Vodă», am vorbit cu conducerea şi mi-a spus că nu se întâmplă acest lucru, dar alte informaţii şi alte sesizări sunt în acest sens. Rămâne să verific, să avem o discuţie, dar oricum voi dispune o anchetă din punctul acesta de vedere“, a declarat Nelu Tătaru.

Reamintim că mai multe femei au sesizat această problemă într-un grup de discuţie de pe o reţea de socializare, spunând că medicii curanţi le-au transmis că înainte de internare, dacă nu reprezintă urgenţe medicale, trebuie să îşi facă testul COVID la un laborator privat contra sumei de 250 de lei.

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Iaşi a purtat o discuţie cu conducerea spitalului, în urma căreia s-a stabilit că nicio femeie care va ajunge în perioada următoare la Maternitatea „Cuza Vodă“ din Iaşi nu va trebui să mai plătească testul COVID din banii proprii.

ZIARUL DE IASI

Advertisements

Related posts

Reputatul chirurg Cristian Lupaşcu, acuzat de malpraxis. «A tăiat bucata sănătoasă»

Redacția

Rompak continuă să facă donații pentru Spitalul Municipal Pașcani

Iulia Atodiresei

Ungaria a prelungit cu o lună restricțiile de intrare pe teritoriul său

Redacția
Încarcă...