RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Testele de logică îi alungă pe cei care vor un post într-o primărie din Maramureș: Edilul vrea să știe cum bagi un elefant în frigider

Într-o primărie din Maramureș, posturile scoase la concurs vin la pachet cu o probă specială pentru candidați: un test de logică. Întrebările aparent simple îi pun, însă, în dificultate pe cei care aspiră la un loc de muncă în administrația publică locală. Și nu doar în dificultate, ci și pe fugă, astfel că mai bine de jumătate dintre posturile disponibile sunt încă libere.

Ioan Mătieș, primarul comunei Mireșu Mare: Vin oamenii aici și avem o discuție clară. Vreți să ocupați postul acesta? Eu vă dau aceste teste, vă rog să le completați și vedeți dacă vi se potrivește. De regulă, cei care își dau seama ca nu li se potrivește, nu mai participă la concurs.

Din cele 35 de posturi disponibile în primăria Mireșu Mare, județul Maramureș, doar 14 sunt ocupate în prezent. Mulți dintre candidații care ajung în instituție, hotărâți să se angajeze acolo, renunță. Motivul? Testul de logică este probă obligatorie de concurs.

Ioan Mătieș, primarul comunei Mireșu Mare: Sunt foarte mulți care lucrează în administrația publică și nu li se potrivește, au auzit ei că salariile sunt bune și nu trebuie să facă nimic, sau mai nimic, dar nu-i chiar așa…

  

Dacă pentru unii localnici testul de logică are… logică, alții nu-i prea văd sensul. Edilul este însă decis să nu mai angajeze în instituție oameni fără vocație.

Ioan Mătieș, primarul comunei Mireșu Mare: Omul ăla dacă nu are logică, nu ai pe ce să construiești. Omul ăla învață greu… „Nu se poate, nu-i normal, nu fac, mi-e frică”, și cetățeanul are de suferit.

Ioana Mihalca, jurnalist Digi24: Una dintre întrebările de logică la care trebuie sa răspundă candidații unui post la primăria Mireșu Mare este cum poți să bagi un elefant în frigider. Vom merge să întrebăm cetățenii cum ar răspunde la această întrebare.

Bărbat: Asta-i prea… un elefant ca să îl bagi în frigider, trebe să te gândești că nu se poate băga un elefant…
Femeie: Nu-l pot băga, că nu încape un elefant în frigider.
Femeie: Asta nu mă întrebați, că eu nu candidez la astea, nu știu să vă spun…
Reporter: Cum ați răspunde dvs?
Bărbat: Păi depinde ce frigider e, ce marcă e frigiderul.

Răspunsul corect la întrebarea „Cum bagi un elefant în frigider?” este: „Deschizi ușa, bagi elefantul, închizi ușa”. În testul dat la angajare în Primăria Mireșu Mare se regăsesc și întrebări ca, de exemplu:

„Tatăl Mariei are cinci fete: Ana, Irina, Nina şi Alina. Cum o cheamă pe a cincea?”.
„Participi la un maraton şi îl depăşeşti pe cel de pe poziţia a doua. Pe ce loc ai reuşit să treci?”.
„În ce an Crăciunul şi Anul nou pică în acelaşi an?”.
„Ești într-o cameră fără curent electric și ai la dispoziție: o lampă cu petrol, o lampă cu benzină și o lumânare. Ce aprinzi mai întâi?”.
„Poți numi 3 zile consecutive fără să folosești cuvintele luni, marți, miercuri, joi, vineri, sâmbătă și duminică?”.
„Cum pui o girafă în frigider?”.

digi24

Related posts

Pășcănenii fac glume pe seama gropii din centrul intersecției de la semafoare

Ema Roman

Fundă umană şi baloane pentru conştientizarea comunităţii privind autismul

Ema Roman

Concurenții primei ediții a Festivalului muzical ”Curcubeul Artelor” au fost premiați

Răzvan Grecu
Încarcă...