NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Testare gratuită pentru hepatitele virale de tip B/D și C în cabinetele a doi medici de familie din Pașcani

Hepatita virală de tip B, C sau D poate fi diagnosticată precoce cu un simplu test în cabinetul medicului de familie. Simptomele nu sunt evidente și apar în stadii avansate ale bolii.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, în parteneriat cu Asociația Română Anti – SIDA şi Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Spiridon” Iaşi implementează până la finalul acestui an, proiectul cu titlul: „Program regional integrat de prevenire, depistare precoce (screening), diagnostic şi direcționare către tratament al pacienților cu boli hepatice cronice secundare infecțiilor virale cu virusuri hepatice B/D şi C din regiunile Nord-Est şi Sud-Est – LIVE(RO) 2 – EST”.

În municipiul Pașcani, serviciile medicale de testare rapidă gratuită în cadrul proiectului sunt asigurate de medicii de familie Marina Iacomi și Camelia Răcilă, care s-au afiliat programului.

Cabinetul medicului de familie este locul cel mai bun, unde, pe lângă consultații și tratament de rutină, puteți face testul care pune în evidență existența virusului hepatitei B, C sau D.

  

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă furnizarea de servicii medicale de prevenire, depistare precoce (screening), diagnostic şi direcționare către tratament al pacienților cu boli hepatice cronice secundare infecțiilor virale cu virusuri hepatice B/D şi C din regiunile de dezvoltare Nord-Est şi Sud-Est, inclusiv în Județul Iași.

Programul constă în testare rapidă efectuată de medici de familie afiliați în proiect, iar pentru pacienții depistați pozitiv, vor putea face investigații suplimentare pentru diagnostic de certitudine și stadializare.

Informații suplimentare despre proiect şi beneficiile sale asupra comunității găsiți atât pe site-ul proiectului: www.livero2-est.umfiasi.ro cât şi pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/Livero-2-EST-107135921210467 .

Advertisements

Related posts

Nelu Tătaru: Luna septembrie este o lună de încercare, o lună de foc

Redacția

Rezultat oficial: bebeluşul de la Spitalul „Sfânta Maria“ are E.coli

Redacția

2.550 de cazuri noi de COVID-19 din 30.000 de teste. Crește numărul pacienților de la terapie intensivă

Redacția
Încarcă...