RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Test de cultură generală. Cine a inventat crema de soare?

A venit vara și timpul de mers la plajă, unde cu toții folosim cremă de soare. Dar cine a inventat crema de soare?

Cine a inventat crema de soare? Este vorba despre chimistul Franz Greiter.

În 1938, studentul elvețian la chimie Franz Greiter a suferit o arsură solară în timp ce se cățăra în Munții Alpi și și-a propus să dezvolte o modalitate de a preveni acest lucru. Opt ani mai târziu, a lansat Glacier Cream, una dintre cele mai vechi creme de protecție solară eficiente, scrie Britannica.

Cine a inventat crema de soare?

  

În 1938, Franz Greiter suferă o arsură solară în timp ce urcă pe Muntele Piz Buin, aflat la granița dintre Elveția și Austria, și decide să inventeze o cremă de protecție solară eficientă.

În 1944, Benjamin Green, aviator și farmacist, folosește o substanță grasă numită „red vet pet” (petrolatum roșu veterinar) pentru a se proteja pe el și pe alți soldați de razele ultraviolete în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Greoaie și neplăcută, aceasta funcționează în principal ca o barieră fizică între piele și soare.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

De ce întârzie anunțurile candidaturilor la prezidențiale ANALIZĂ

Redacția

Ciolacu, despre noul pachet de măsuri economice: „Este prima oară când statul strânge cureaua şi nu românii”

Redacția

LIVE Ziua 365 de război. Putin anunță prima desfășurare din acest an a rachetelor Sarmat, capabile să transporte mai multe focoase nucleare/ Banii americani pentru Ucraina, în pericol? Republicanii anunță un audit masiv al ajutorului pentru Kiev

Redacția
Încarcă...