NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Teritoriul Italiei devine integral zonă galbenă şi sunt introduse noi relaxări

Teritoriul Italiei este de astăzi integral zonă galbenă şi sunt introduse noi relaxări, între care redeschiderea sălilor de sport.

Deocamdată, accesul străinilor în Peninsulă este permis doar cu un test PCR negativ, după cum transmite de la Roma Elena Postelnicu.

Italia devine în întregime de culoare galbenă, cu mai puţine restricţii severe şi cu risc de contaminare redus, inclusiv Valle d’Aosta, unica regiune rămasă portocalie în ultimele două săptămâni.

De la 1 iunie, 3 din cele 20 de regiuni italiene devine albe – Friuli Venezia Giulia, Sardegna şi Molise – la fel ca întreaga Peninsulă, după 15 iunie.

  

După mai bine de şase luni de închidere se reiau activităţile în sălile de sport, respectând distanţa şi fără a se folosi duşurile, ci doar vestiarele.

Piscinele din spaţii închise vor permite accesul publicului abia de la 1 iunie, atunci când se vor deschise şi restaurantele în interior pentru prânz şi cină.

Petrecerile se vor putea organiza începând cu 15 iunie, atât în aer liber, cât şi în interior, dar numai dacă participanţii au un permis verde care certifică vaccinarea completă cu două doze sau vindecarea de coronavirus, dacă au fost contaminaţi, sau deţin un test negativ efectuat în ultimele 48 de ore.

Redeschiderea discotecilor a fost amânată pentru o dată ulterioară, care nu a fost încă anunţată.

În prezent, oricine intră în Italia dintr-un stat al Uniunii Europene, inclusiv din România, trebuie să prezinte un test de diagnosticare a coronavirusului rapid efectuat cu 48 de ore înainte de plecare.

Certificatul de vaccinare nu este încă luat în considerare de autorităţile italiene.

radio iasi

Advertisements

Related posts

Amenzi de mii de euro pentru românii care au intrat în Germania fără înregistrare și fără test negativ COVID-19

Redacția

Zborul care urma să aducă a opta tranșă de vaccin Pfizer, anulat din cauza vremii din Germania. Cîțu: Vedem dacă le putem aduce noi

Redacția

Româncă ajutată de iubitul italian să-și ucidă prietena pentru că avea mai mulți bani decât ea. Procurorii cer închisoare pe viață pentru Margareta

Redacția
Încarcă...