RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Teoriile conspiraționiste și reticența la vaccin anulează un secol de cercetare medicală. Ce boli grave revin în forță

Medicii trag un semnal de alarmă și dau de înțeles că din cauza reticenței la vaccinare riscăm să anulăm aproape un secol de cercetare medicală. Boli care erau ținute în frâu, unele aproape eradicate, se întorc amenințător, făcând victime, tocmai fiindcă găsesc teren propice.

Conform datelor oficiale România a ajuns, în numai patru luni pe primul loc în Europa la numărul de cazuri de rujeolă. Mai precis, 11.000, cu 12 decese înregistrate în intervalul menționat. Totodată, țara noastră se află pe primul loc la nivelul continentului privind rata de infecție cu bacilul Koch, cu un sfert din cazurile de tuberculoză de la nivelul întregii Uniuni Europene. La toate acestea se adaugă cazuri tot mai numeroase de tuse convulsivă, cu două decese.

Toate aceste boli care ne aruncă în topurile negative ale Uniunii Europene și cu efecte devastatoare mai ales asupra categoriilor vulnerabile ale populației, sunt perfect prevenibile. Un simplu vaccin ar reduce drastic, aproape ar duce către eradicare toate aceste boli.

Reticența unui contingent important al populației la vaccinare face ca progresele medicale din ultima sută de ani ani să fie aproape în van, iar medicii să privească aproape neputincioși cum se reactivează boli aproape dispărute. 

  

Boli cu potențial devastator la o înțepătură distanță

În România există o schemă obligatorie de vaccinare a populației, în special este vorba despre copii. Pe scurt, statul român a cumpărat vaccinuri și le oferă gratuit populației, acestea fiind destinate pentru prevenirea următoarelor boli sau infectării: tuberculoză, difeterie, tetanos, tuse convulsivă, poliomielită, hepatită B, rujeolă, rubeolă, oreion, heomphilus influenzae și pneumococ. Adică, cu câteva înțepături, la anumite intervale de timp, de la naștere și până la 14 ani, orice român poate fi ferit de toate aceste boli, cu potențial devastator asupra organismului uman.

continuare pe adevarul.ro

Related posts

Primarul unei localităţi din judeţul Iaşi, infectat cu noul coronavirus

Redacția

Situație gravă la spitalul din Suceava: 27 de medici și asistente, infectați cu coronavirus

Redacția

INSP: 25 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile, s-au înregistrat trei decese

Redacția
Încarcă...