NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Tensiuni în comuna Valea Seacă. Primarul pare manipulat, consilierii cer transparență! (VIDEO)

Situația tensionată continuă, la nivelul Primăriei și a Consiliului Local, din comuna Valea Seacă! Bugetul și lista de investiții pentru anul 2021 nu au fost adoptate încă, iar totul ține de o serie de măsuri de asigurare a transparenței publice.

La ședința programată astăzi au participat doar șapte, din cei 14 aleși locali în funcție. Mai exact, au fost prezenți patru de la PNL, doi de la PSD și unul de la USR. Au lipsit cei patru consilieri de la Pro România, doi de la PMP și unul de la USR, care este internat în spital. Cel de-al cincisprezecelea consilier local, care vine din rândul PNL, nu este validat.

Ședința nu s-a putut desfășura din lipsă de cvorum. În sală au fost prezenți câțiva funcționari publici, care au protestat pentru motivul că nu își vor primi salariile. Ei ar fi fost informați că nu este posibil acest lucru, dacă bugetul nu este adoptat, iar conturile Primăriei sunt bocate. În cazul plății salariilor nu poate fi invocat acest aspect, acestea având prioritate, la fel și plata contribuțiilor către bugetul de stat.

Advertisements

La acest blocaj s-a ajuns ca urmare a refuzului autorității locale de a lua în serios o serie de solicitări. Aleșii locali au transmis primarului o listă de solicitări, care vizează activitatea secretarului instituției. Ei susțin că lipsa transparenței decizionale este o mare problemă, ambiguități în gestionarea domeniului public al UAT Valea Seacă și nepredarea către compartimentele unității, la arhivă proprie, a documentelor cu termen de păstrare permanent, pe bază de inventar și proces verbal, conform prevederilor legale.

Advertisements
  

O nouă ședință pentru votarea bugetului este programată pentru data de 10 mai, ora 18.00. Între timp, instituția prefectului Județului Iași a fost sesizată pentru a trimite un reprezentant la ședință.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Comuna Valea Seacă are oficial un nou primar și Consiliu Local

Marius Parteni

Bătrân din județul Iași mort, după ce un incendiu i-a cuprins locuința

Redacția

Depozit de furaje incendiat la Ruginoasa

Redacția
Încarcă...