RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Monden

Tendințe la modă pentru designul dormitorului în acest an

Principalele tendințe din acest an în materie de design al dormitorului sunt minimaliste, pline de rafinament, relaxante și armonioase. Simplitatea aparentă este creată de materialele scumpe, de calitate, dar și de mobilierul din lemn. Nuanțele în tendințe sunt luminoase și pastelate, dar cele de top sunt considerate tonurile de albastru. Designerii recomandă și stilul neoclasic la dormitoare, dar și interioarele clasice pompoase, care sunt mai elegante.

Pentru a avea un somn bun contează foarte mult alegerea patului în amenajarea dormitorului. Pentru a te odihni bine, producătorii oferă modele de paturi fiabile, mai largi și mai confortabile. Ei țin cont de faptul că oamenii au nevoie de un somn bun, de calitate, având în vedere ritmul modern, agitat, al vieții din ziua de azi. Principalele tendințe în materie de paturi moderne sunt: cele standard în formă dreptunghiulară, care ies în evidență prin tăblia tapițată și confortabilă, paturile rotunde în stil canapea, paturile matrimoniale, paturile transformatoare, canapele extensibile, paturile retractabile, paturile cu forme fantastice interesante.

Având în vedere atâtea stiluri diferite, este clar că oamenii sunt interesați să cumpere lenjerii pentru orice tip de pat. De aceea producătorii au creat cuverturi și lenjerii de pat potrivite pentru tendințele de decor ale fiecărui model de pat. De pildă, există lenjerii de pat 3D, lenjerii de pat din bumbac 100%, din bumbac satinat, din damasc, lenjerii de lux jacquard, lenjerii de lux din bambus, seturi din pichet, lenjerii cocolino, creponate și altele.

În anul 2020, există opțiuni universale în alegerea culorilor la lenjerii de pat, cuverturi și perdele. Foarte populare sunt tonurile calde, pastelate, de roz diafan, albastru deschis ca marea, gri cenușiu, bej și altele. Materialele recomandate în acest an sunt cele din bumbac 100%, dar la fel de populare pot fi și mătasea sau catifeaua.

  

Designerii recomandă pentru dormitor folosirea pernelor mari, a pernelor brodate, care sunt în stil scandinav.

O altă tendință din acest an este stilul de dormitor contemporan, cu finisaje de tip grunge (cu șemineu și parchet cu model special ce pare îmbătrânit), care sunt de lux și în stil burghez. Un astfel de dormitor include un mobilier mai sofisticat și articole textile în culori neutre, clasice, cum sunt nuanțele de gri, bej, maro, ivory. Cuverturile de pat potrivite pentru acest stil sunt cele tricotate, care au accente scandinave. De asemenea, sunt indicate țesăturile naturale și la lenjeria de pat și la perdele. Astfel de materiale crează un aspect elegant, specific acestui stil grunge contemporan.

În privința culorilor la lenjerii de pat se recomandă nuanțele liniștitoare. În anul 2020, dormitorul poate fi decorat în culori relaxante, calde, care au un efect calmant. Specialiștii recomandă o culoare în trend – o nuanță pastelată de verde numită Neo Mint. Unii spun că tonurile calde de verde sunt foarte plăcute ochiului și liniștesc stările de nervi ale oamenilor.

Alte nuanțe în tendințele modei, recomandate pentru dormitor, sunt galben pal ca la pepenele galben bine copt, dar și tonurile de roz și violet, sau de mov și fuchsia. Galbenul se poate folosi în combinație cu negru. Această nuanță de galben poate fi și puțin mai închisă, astfel ea ar putea deveni muștar. Pentru lenjeria de pat sunt recomandate și tonurile mai închise de gri și negru, sau imprimeurile în dungi, în combinații de alb-gri-cenușiu.

În ceea ce privește nuanțele de mov, acestea se asortează bine cu gri și argintiu, și desigur cu alb și bej. Prin urmare, lenjeria de pat poate fi în nuanțe de mov, alb, gri, imprimeuri diverse în astfel de tonuri de culori.

Alte tendințe în anul 2020, pentru designul dormitorului, sunt:

  • Draperii sofisticate și complexe, perdele albe sau din țesături translucide, perdele din satin negru, perdele în culori Neo-Mint sau în alte nuanțe în trend
  • Lampadare sofisticate, candelabre de tavan, benzi LED pe întreg perimetrul tavanului dar și pe pereți, lumini încastrate
  • Uși glisante, uși din sticlă, uși înalte care au efect de ridicare vizuală a tavanului, uși cu o configurație asimetrică, uși glisante în loc de pereți și altele.

La lenjerii de pat sunt recomandate imprimeurile florale și geometrice, dar și nuanțele uni în trend. Sunt la modă și opțiunile în dungi, tonurile pastelate, relaxante, dar și culorile intense și strălucitoare. Imprimeurile pot fi variate, sunt apreciate îndeosebi modelele cu desene amuzate care sunt foarte frumoase. Cu siguranță în acest an sunt la modă imprimeurile florale, acestea fiind foarte elegante, dar și modelele tradiționale, de lux, jacquard.

Related posts

Acestea sunt cele mai bune opțiuni de iluminat pentru apartamente

Redacția

„Mascații” suceveni, prezenți la ziua de naștere a unui copil de 4 ani. I-au îndeplinit dorința

Redacția

Festivalul baloanelor cu aer cald, la Războieni

Redacția
Încarcă...