NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Taximetriștii blochează azi și mâine Centrul Iașului! Două zile anti-Uber

Nu se vor lua comenzi între orele 10 şi 11. Operatorii de taxi vor bloca o bandă de circulaţie din Podu-Roş până în centrul oraşului, în semn de protest faţă de apariţia pe piaţă a platformelor de tip Uber.

 

Operatorii ieşeni de taxi vor protesta astăzi, în acelaşi timp cu cei din Bucureşti, Timişoara, Braşov, Bacău etc., împotriva „ilegalită­ţilor“ practicate de platformele de tip Uber. Dacă, în Capitală, aproximativ 2.000 de autovehicule sunt aşteptate să blocheze Piaţa Victoriei între orele 9 şi 15, la Iaşi, se estimează că 500 de maşini vor „încăpea“ pe prima bandă, din Podu Roş până pe strada Anastasie Panu. Practic, pe strada Palat va rămâne liberă doar calea de rulare a tramvaielor pe sensul de mers spre Centru. La Iaşi, cele 500 de taximetre vor staţiona între orele 10 şi 13.

Protestul la nivel naţional este organizat de Confedera­ţia Operatorilor şi Transpor­ta­torilor Autorizaţi din Ro­mâ­nia (C.O.T.A.R.). Liderul local al confederaţiei, Mircea Manolache, ne-a explicat că, în intervalul 10-11, nicio co­mandă nu va fi onorată, – deşi dispeceratele vor răs­pun­de apelurilor telefo­nice -, intervalul putând fi prelungit dacă revendicările taximetriş­tilor nu vor putea fi depuse la Instituţia Prefectului.

Manolache a precizat că protestul nu este îndreptat împotriva altor taximetrişti, ci împotriva concurenţei pe care membrii platformelor Uber, Bla Bla Car şi Taxify o fac fără respectarea Legii 38/2003 (a taximetriei). Liderul COTAR susţine că membrii platformelor men­ţio­nate nu deţin atestatul necesar practicării acestei meserii, nu plătesc impozi­tele aferente, iar maşinile nu sunt vopsite (colate) în galben.

Articol integral pe www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Se încalcă libertatea religioasă prin restricțiile impuse pelerinajului de la Iași?

Redacția

Bodea confirmă că Mihai Chirica va candida din partea PNL: Mă mâhneşte profund

Redacția

Percheziții la Serviciul de Permise Iași! Agenți de la Rutieră, la audieri la DNA

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site