RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Taximetrist angajat formal la o primărie, pentru a putea fi „transferat politic” într-o funcţie care necesita concurs

Angajările la primării de comună, urmate de detaşări în instituţii importante la oraş, parcă devin tradiţie în administraţia publică. Încă un apropiat al lui Petru Avram şi-a găsit un „post călduţ” la stat.

Un nou caz de angajare pe bază de pile politice în instituţiile publice vine de la Iaşi. Sunt angajaţi oameni pe care nu i-a văzut nimeni la program, iar salariul le este dus acasă. Este şi cazul unui apropiat de-al lui Petru Avram, şeful Administraţiei de Apă Prut Bârlad, despre care presa locală spune că a lucrat ca taximetrist şi ospătar, apoi angajat la primăria Plugari, jud. Iaşi, şi adus prin detaşare la Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare.

Totul se face pe linie de partid, a explicat un politician local pentru Digi24. „Imediat după alegerile locale, domnul primar a propus transformarea postului de consilier personal, în administrator. Atunci l-a angajat. Fără a avea aprobarea Consiliului Local, fără a schimba organigrama, l-a angajat pe Andrei Brătan.” Astfel, Andrei Alexandru Brătan a fost angajat mai întâi la primăria Plugari din judeţul Iaşi, pe postul de consilier personal al primarului, pentru ca apoi sa fie transferat la Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare Iaşi.

„El nu este cunoscut în primărie. Adică, nu a activat ca să-l cunoască lumea. O angajare, cumva, ca să poată să obţină acea detaşare şi să aibă un loc de muncă. A fost şi a luat salariul o dată şi a mai fost o dată când l-a chemat secretarul să vină să semneze condica. Şi ultimul salariu i l-a dus cineva. El s-a folosit, dacă e clar că s-a detaşat. Nu ştie nimeni, l-a angajat, l-a detaşat. Nimeni nu ştie ce-a făcut acolo. E cusut cu aţă albă, cum a făcut el acolo. Nu e transparenţă, nu-i nimic”, explică politicianul politic.

  

Petru Avram este şeful Administraţiei de Apă Prut Bârlad, aflat acum în centrul unui scandal anchetat de DNA, legat de modul în care a încadrat pe un post de inginer o chelneriţă. Niciunul dintre cei implicaţi nu a dorit să comenteze situaţia, nici Petru Avram, consilier judeţean PNL şi cumătrul lui Costel Alexe, nici directorul ANIF Mihai Horea-Şerban.

adevarul

Related posts

Emil Palade, geniul născut la lași. Fabuloasa poveste a primului Nobel românesc

Redacția

Centrul de Judetean de Comunicare, constituit pentru alegerile locale

Oana Cordoneanu

Măsuri la nivel județean în vederea stabilirii modului de acțiune în contextul riscului de răspândire a coronavirusului

Redacția
Încarcă...