NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Tătăruși, Lespezi, Vânători, Sirețel și Valea Seacă vor beneficia de câte 30 kilometri de conductă de gaz, iar cetățenii de branșamente gratuite

Pas important pentru înființarea rețelelor de gaz, în comunele Tătăruși, Lespezi, Vânători, Sirețel și Valea Seacă. Astăzi, în prezența primarilor și celorlalți factori implicați, a fost semnat contractul pentru realizarea Studiului de Fezabilitate.

Ședința s-a desfășurat la Tătăruși, în sala de evenimente a Căminului Cultural “Alexandru Vasiliu”. Reprezentanții comunităților locale componente ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară au solicitat firmelor care vor realiza studiul de fezabilitate responsabilitate. Primarii au susținut că vor fi la dispoziția societăților, cu toate datele și elementele suplimentare, astfel încât proiectul să fie pregătit în maxim șase luni pentru a fi depus spre finanțare.

Firmele care se ocupă de întocmirea studiilor de fezabilitate vor încasa 630.000 lei pentru acest proiect. Ele vor realiza și documentațiile în vederea obținerii avizelor, acordurilor și autorizațiilor la faza studiului de fezabilitate.

Magistrala de gaz care va asigura gazul în comunitățile membre ale asociației va porni din satul Forăști, județul Suceava. În fiecare din cele cinci comune, Tătăruși, Lespezi, Vânători, Sirețel și Valea Seacă se vor înființa câte 30 kilometri de aducțiune de gaz, iar locuințele oamenilor vor fi branșate gratuit. 

La ședință a participat și primarul comunei Cristești, care și-a manifestat intenția de a adera la această asociație, pentru înființarea rețelei de gaz în satul Homița și extinderea celor existente. Deocamdată acest lucru nu este posibil până când nu va fi clarificat regimul juridic al rețelelor de gaz, de către administrativul comunei.

Advertisements

Related posts

ApaVital a facturat unor pășcănenii din Lunca canalizarea apei, deși nu beneficiază de acest serviciu

Teona Gherasim

Întâlnire cu crescătorii de animale din Mirosloveşti

Ema Roman

Șef de post mai presus de lege: Dezbate moșteniri și aruncă în stradă un copil de numai doi ani și jumătate

Marius Parteni
Încarcă...