NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Tătaru face apel la părinți să-și vaccineze copiii. „Sunt boli pentru care există soluții, spre deosebire de SARS Cov 2”

Ministerul Sănătății face un apel la părinți să colaboreze cu autoritățile medicale și medicii de familie pentru accelerarea vaccinării copiilor.

„Există o serie de boli infecțioase pentru care există soluții eficiente de prevenire, spre deosebire de infecția cu SARS Cov 2, și este important să le utilizăm pentru a asigura sănătatea copiilor noștri”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru,citat de un comunicat de presă.

Ministerul Sănătății are stocurile necesare pentru vaccinarea împotriva rujeolei-rubeolei-oreionului, a difteriei- tetanosului-poliommielitei, hepatitei B, etc, iar medicii de familie pot recupera la vaccinare copiii care nu s-au vaccinat din cauza pandemiei de COVID -19, se arată în comunicat.

Cele mai multe sincope s-au înregistrat la vaccinarea copiilor de 6 ani cu vaccinul tetraxim, destinat prevenirii imbolnavirilor prin difterie, tetanos, poliomielită și tuse convulsivă, realizându-se în proporție de doar 22%. Aceasta vaccinare se poate realiza la vârsta de 5 – 6 ani astfel încât copiii să fie pregătiți pentru intrarea în colectivitățile școlare.

  

Vaccinarea ROR a fost realizată în proporție de 50%, conform datelor din luna august 2020, în condițiile în care România se confruntă în continuare cu epidemia de rujeolă.

digi24

Advertisements

Related posts

“Boala mâinilor murdare” îi bagă pe oameni în spital

Redacția

O tânără a primit un rinichi de la mama sa

Redacția

825 de cazuri noi de COVID-19 și 37 de decese în ultimele 24 de ore

Redacția
Încarcă...