RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
EconomieFapt divers

Țări în care merită să te muți. Câștigurile medii anuale sunt foarte bune

In lista de mai jos sunt cateva exemple de tari care te vor intampina cu oameni gata sa te angajeze si sa te ajute si cu salarii mari.

Norvegia. Venitul mediu anual ajunsese in 2017 la peste 51,200 de dolari, la un PIB de 70,590 de dolari. Norvegia se lauda inca din 2018 cu o rata a somajului micuta, de doar 4%. Economia infloritoare a tarii se bazeaza pe petrol, pe energia hidroelectrica. Desi costa foarte mult sa traiesti in Norvegia, tara e un loc foarte placut de locuit, ai unde sa lucrezi si esti platit regeste fata de tara de unde ai plecat. Norvegia va ramane una dintre tarile nordice unde veniturile chiar te ajuta sa iti faci o viata cu de toate, fara lipsuri. Asta daca te implici si muncesti mult la inceput, reusesti sa dovedesti ca iti doresti sa obtii ceva si sa dai la schimb si seriozitate in tot ce faci.

Danemarca. In Danemarca, acum aproximativ trei ani se castiga anual, in medie, peste 51,466 dolari, la un PIB de 49,613 dolari. Rata somajului era in 2018 de 4.8%, in Danemarca sunt companii mari si importante si de aici si piata muncii care poate asigura mai multe tipuri de locuri de munca bine platite. Economia depinde de schimburile cu restul tarilor, baza este agricultura high-tech, dar si resursele naturale. Moneda ei nationala este una dintre cele mai stabile din lume.

Islanda. Daca mergi in Islanda vei gasi si acolo un venit mediu anual care depasea acum doi ani sau trei ani 61,700 de dolari, la un PIB de 52,150 dolari. Rata somajului era de 2,9%. Desi e intr-o zona geografica unde conditiile nu sunt atat de primitoare, Islanda se bucura de o economie foarte puternica, bine nisata, care functioneaza in orice conditii, chiar si acum, in pandemie. Software, finante, produse de toate tipurile, peste, dar si energie domestica produsa in cantitati mari per capita, iata cum s-ar defini in cateva cuvinte economia nationala islandeza. Turismul ajuta mult si inca o face, chiar daca mai timid, tot din cauza SARS-CoV-2. Cele mai bune salarii le gasesti in capitala tarii, dar si in marile orase din apropiere.

  

ziarul de iasi

Related posts

Bloomberg despre România: Cea mai rapidă creştere economică din UE nu i-a făcut mai bogaţi pe români

Redacția

Ce-i oprește pe românii care lucrează în străinătate să se întoarcă în țară

Redacția

Virgil Popescu, ministrul Economiei, a anunțat când se vor ieftini gazele

Redacția
Încarcă...