NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Târgul Meșterilor Populari la Pașcani, în perioada 16-18 iulie

Târgul de Sântilie se va desfășura la Pașcani în perioada 16-18 iulie. Evenimentul, cu tradiție în municipiul nostru a ajuns la a XII-a ediție, anul trecut nu a avut loc, din cauza restricțiilor impuse de pandemie. Prin această acțiune se încearcă să se contribuie la promovarea meşteşugurilor artistice tradiţionale şi la educarea publicului, în special a celui tânăr, în spiritul cunoaşterii, preţuirii şi respectului pentru tradiţii şi bun gust.

”În perioada 16-18 iulie la Pașcani se va organiza cea de-a XII-a ediție a Târgului Meșterilor Populari cunoscut sub numele de Sântilie. Locația va fi pe strada Ștefan cel Mare din municipiu.Vom avea și anul acesta următoarele meșteșuguri prezente: industrie casnică, lemn și mobilier, ceramică, împletituri, icoane, și pictură naivă, măști , prelucrarea pielii, ouă încondeiate, cojocărit și prelucrarea osului, podoabe, plante medicinale, artă decorativă și preparate culinare tradiționale”, ne-a precizat Daniela Calistru, director Casa de Cultură ”Mihail Sadoveanu” Pașcani.

Și anul acesta vor avea loc ateliere de inițiere în meșteșuguri, destinate copiilor: olărit, ceramică decorativă, prelucrarea pielii, textile miniaturale și împletituri de sfoară. Va fi un program special pentru aceste activități, care va fi anunțat ulterior. Ateliere sunt gratuite. În deschiderea oficială a târgului, pe 16 iulie, va avea loc și un spectacol folcloric.

  
Advertisements

Related posts

Mircea Geoană va fi astăzi prezent în municipiul Pașcani

Teona Gherasim

România trece la ora de vară. Când se dă ceasul înainte?

Redacția

Șoșocarul Luis Lazarus s-a îmbolnăvit de Covid și e internat în spital. Altora le recomanda tratamentul cu „o ciorbiță, o fripturică și o țuică“

Redacția
Încarcă...