RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Târgu Frumos: Razboi fantastic, dintr-un motiv incredibil. Distrugeri, violente si batai spectaculoase

Conflict cu adevarat incredibil intre doi ieseni. Barbatii se razboiesc de aproape zece ani si se acuza reciproc de fapte pe care niciunul dintre cei doi nu le recunosc. Conflictul se invarte in jurul unor subiecte care au provocat numeroase scandaluri si manifestari violente.  

Situatia a degenerat si s-a ajuns la case vandalizate, culturi agricole distruse, batai crancene si multe zile de spitalizare

Doi ieseni care locuiesc in orasul Targu Frumos traiesc intr-unconflict aprins de aproape zece ani, iar tensiunile dintre ei devin din ce in ce mai mari odata cu trecerea timpului. Nici macar interventia politiei, dosarele si anchetele penale sau amenzile pe care acestia le-au luat de-a lungul vremii nu au dus la aplanarea conflictului care a insemnat case vandalizate, culturi agricole distruse, batai crancene si multe zile de spitalizare. Ioan Buliga si Miron Constantin, vecini care locuiesc gard in gard, au fiecare cate o varianta diferita a povestii, care a fost prezentata chiar si sefilor mari din politia ieseana. Ioan Buliga povesteste ca totul a plecat de la o batrana din localitate, care i-ar fi spus lui Miron Constantin faptul ca ultimul copil pe care il are ar fi fost facut de vecinul sau. 

  

“Vecinul ma terorizeaza de aproape zece ani. Imi este frica sa stau in propria casa, pentru ca ma pot trezi cu el peste mine. Ultima data s-a intamplat in urma cu doua saptamani, cand a inceput sa-mi sparga casa. A aruncat cu bolovani de piatra in acoperisul casei si in geamuri. Acoperisul este gaurit tot, se vede cum intra lumina prin gauri, iar acum imi ploua in casa si aproape mi se prabuseste tavanul din cauza ploii. Inainte de asta, mi-a dat cu un par in mana si mi-a rupt antebratul, am avut nevoie de 70 de zile de spitalizare, am certificat medico-legal prin care pot demonstra asta. M-a lovit si cu sapa in cap, are o putere extraordinara cand este beat si imi este frica foarte mult sa nu mi se intample ceva. Este o baba care mai trece pe aici prin gradina si i-a spus acum mai multi ani ca ultimul copil nu e al lui, ci ar fi al meu. Dar eu nu am nicio treaba, chiar daca primii doi copii sunt mai brunetei, iar al treilea e blondut ca Elena Udrea. Dar uitati-va la mine, eu sunt saten, nu am nicio treaba in povestea asta”, a povestit Ioan Buliga.

Care este adevaratul motiv al razboiului intre cei doi vecini

De cealalta parte, Miron Constantin povesteste ca totul a plecat de la o fantana care se afla pe terenul celor doi vecini, mai exact in incidenta gardului care desparte gradinile. Acesta sustine ca, desi este proprietarul fantanii, vecinul sau se foloseste de apa pentru treburile gospodaresti si, mai mult decat atat, a distrus in repetate randuri pompa de apa instalata in fantana. 

“Se vede foarte clar ca fantana este mai mult de partea aceasta de gard, deci pe proprietatea mea. Am montat un hidrofor in fantana, ca sa pot scoate apa mai usor, iar el vine pe ascuns si rupe conductele. L-am surprins de mai multe ori facand asta. Nu mi-a spus nimeni nimic despre copil si nu este adevarat ca i-am rupt mana cu parul sau ca i-am dat cu sapa in cap. Atunci cand spune el ca i-am distrus casa cu bolovani era furtuna mare si probabil de asta are gauri in acoperis”, a spus Miron Constantin. Se pare ca primul incident intre cei doi s-a intamplat in urma cu aproape zece ani, cand Ioan Buliga ar fi fost atacat in plina strada. 

“Prima data s-a intamplat cand veneam spre casa si el era in spatele meu. L-am vazut, dar nu eram ingrijorat ca imi face ceva. Atunci mi-a dat cu o bata in cap, pe la spate, eram plin de sange si am ajuns la urgente, in Iasi. Mi-a taiat funia de la fantana, sa nu mai pot scoate apa, si mi-a distrus toata gradina. Sunt multe dovezi cu atacurile pe care le-a facut asupra mea, apelurile la 112 si toate celelalte. Am fost la politie in repetate randuri, au venit la fata locului sa vada despre ce este vorba, a fost chiar si seful politiei din Pascani aici, si chiar la seful IPJ s-au dus documentele. Dar nu s-a rezolvat nimic, mi-au spus ca prejudiciul este de doar 60 de lei dupa ce mi-a distrus casa. Am totul farmat la ea si acum nu mai pot sa o vand din cauza asta. Uitati ce bolovani de 10-20 cm mi-a aruncat pe acoperis. Inca am mana luxata, capul spart, iar politia nu face nimic impotriva lui. El are o placa metalica la cap dupa o operatie si doctorul i-a interzis sa bea alcool, dar uitati ce face. Are o putere uriasa atunci cand este beat si imi este foarte frica. El ma face pe mine nebun, dar el este ala nebun”, mai povesteste Ioan Buliga.

Se reclama la politie unul pe celalalt

Constantin Miron sustine insa ca problemele comportamentale ale vecinului sau au adus la aceasta situatie de razboi intre cei doi. “El, in loc sa-si vada de treaba lui, imi distruge mie hidroforul si ma acuza pe la politie ca il lovesc sau ii stric casa, nimic adevarat. Este nebun, nu poti discuta cu el”, a spus Miron Constantin. Peste toate acestea, marea nemultumire a lui Ioan Buliga este ca a fost trimis la Tribunal ca sa-si faca dreptate. 

“Procurorul si politia mi-au spus sa merg eu la tribunal. Dar de ce eu si nu el, cand el este cel vinovat? In loc sa gaseasca si sa pedepseasca vinovatii, ei ma trimit sa dau bani la un avocat, dar eu am venit mic, sunt asistat social si mai castig bani din ce vand in piata”, a mai spus Ioan Buliga.

Atat la Politia din Targu Frumos, cat si la Inspectoratul de Politie Judetean Iasi au fost facute zeci de plangeri si reclamatii din partea celor doi vecini, care s-au acuzat unul pe celalalt de injurii, loviri, distrugeri si acte de violenta. Conform reprezentatilor IPJ Iasi, este vorba despre un conflict mai vechi intre cei doi, pe care oamenii legii il au in vizor, iar motivul ar fi fantana din gradina.   

Sursa: bzi.ro

Related posts

Tânără din Iași, arestată preventiv după ce și-a bătut iubitul, încălcând ordinul de protecție emis împotriva sa

Redacția

Accident rutier la Lespezi: Șoferul vinovat, fost comisar de Poliție, era în stare de ebrietate

Marius Parteni

Bărbat de 55 de ani găsit mort într-un canal, din județul Iași (FOTO -VIDEO)

Redacția
Încarcă...