NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Târgu Frumos

Târgu Frumos: Materiale sanitare pentru începerea anului școlar

Primarul orașului Târgu Frumos, Ionel Vatamanu a anunțat pe pagina sa de facebook, că astăzi s-a făcut recepția materialelor sanitare pentru începerea anului școlar, în contextul pandemic actual.

Însă edilul acuză Guvernul PNL de haosul creat în această perioadă, privind desfășurarea actului educațional. Primarul Ionel Vatamanu a precizat în postarea sa că tabletele necesare pentru învățământul online nu au ajuns în Târgu Frumos, iar de acest lucru au fost anunțați cu câteva zile înainte. În acest sens a fost nevoit să găsească soluții rapide pentru elevi.

Iată postarea primarului Ionel Vatamanu, de pe pagina sa de facebook:

”Astăzi am recepționat măștile de protecție și dezinfectanții pentru unitățile de învățământ din orașul Târgu Frumos, necesare începerii noului an școlar în condiții de siguranță. 50.000 măști, gel dezinfectant și dezinfectanți pentru suprafețe.Dar, din păcate, HAOS este cuvântul de ordine in deciziile luate de GUVERNUL PNL pentru începerea școlii.Și de această dată, guvernul PNL a șters de pe hartă regiunea Moldovei. Au uitat că și aici avem copii sau nepoți care trebuie să înceapă școala după scenarii colorate impuse de ei dar aproape imposibil de respectat.Tabletele, atât de necesare pentru a putea începe școala în sistem hibrid, promise inca din luna Mai au ajuns in alte zone, mai puțin Moldova, lucru de care am fost anunțați cu 4 zile înainte de începerea anului școlar. Ne vedem nevoiți să ne descurcăm singuri și de această dată de aceea am convocat de urgență o întalnire cu reprezentantul furnizorului de tablete și mi-a promis că elevii care studiază în orașul Târgu Frumos vor avea prioritate la livrarea dispozitivelor. Chiar dacă timpul este scurt, am început procedura de achiziție, am rezervat numărul de tablete necesare iar după finalizarea procedurilor acestea vor fi livrate către copii.Pentru administrația orașului Târgu Frumos educația este o prioritate, de aceea vom aloca noi, din bugetul local, suma necesară achiziționării tabletelor. Este un efort financiar făcut pentru educația orașului, un efort care va continua, chiar dacă această pandemie a afectat și administrația locală”

  
Advertisements

Related posts

Sancțiuni aplicate în trafic, de polițiștii din Târgu Frumos

Redacția

Tronsonul Târgu Frumos – Ruginoasa a fost reabilitat. Începând de astăzi se circulă fără probleme

Ema Roman

Târgu Frumos: Ședință ordinară de Consiliu Local

Redacția
Încarcă...