NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Tarabele ce trebuiau amplasate în piețele din Pașcani, dosite într-un depozit de pe strada Gării

Lipsa organizării comerțului, dezordinea precum și amânarea unor măsuri care să contribuie la îmbunătățirea activităților agenților economici din cele două piețe din Pașcani, sunt cauze negative. Actuala administrație locală nu a făcut nimic pentru a schimba imaginea acestor locații.

Un exemplu de măsuri întârziate sunt tarabele achiziționate de Administrația Piețelor încă din 2014, cu scopul de a le înlocui pe actualele. Vorbim de acele bunuri folosite la alte activități, decât cele de comerț. Ultima dată ele au fost utilizate la festivalul „Armonii de Toamnă”. Șefii Primăriei s-au plimbat atunci printre comercianți și au făcut poze. După eveniment ele au fost transportate în curtea unei locații de pe strada Gării, unde își desfășoară activitatea o parte din angajații Serviciului de Gospodărie Comunală.

Am încercat să aflăm de ce aceste tarabe sunt folosite la anumite evenimente, în condițiile în care producătorii din piețele din municipiu sunt nevoiți să le folosească pe cele actuale, din tablă. Nu am primit nici un răspuns la solicitările noastre telefonice.

Cristian Menegon, șeful Serviciului Aministrația Piețelor, spune în ultima apariție publică pe acest subiect că:”Și trebuie să vă mai spun faptul că pe partea de încasări, pe lângă cele 136 de contracte pe care nu le mai avem, în ultimii doi ani de zile am pierdut contracte și pierdem contracte, cu ghilimele de rigoare pierdem, în sensul că multe societăți comerciale, persoane fizice autorizate își restrâng activitatea din piață. Motivele, pentru că am discutat cu domniile lor, cu cei care au ales să plece din piață, sunt cele de încasări. Pentru că în jurul pieței, cel puțin în zona vale, ca și în zona deal, sunt o serie de supermarketuri sau magazine chinezești, sau alte tipuri de magazine ce vând produse similare celor din piață. Crescând numărul și în municipiu pe de altă parte odată cu deschiderea acelui complex din zona deal, zona cealaltă din oraș a altor astfel de complexe, piața a avut de suferit”. 

Nici o acțiune de curățenie și igienizare totală a piețelor nu a avut loc în ultimii ani. Unii aleși locali au cerut chiar ridicarea tarabelor în vederea curățirii zonelor din cele două piețe.

În piața din vale mulți dintre comercianți stau cu celofanul în cap, iar când plouă cumpărătorii trebuie să înfrunte aceleași condiții. Nici vorbă de începerea lucrărilor de investiții.    

loading...
Advertisements

Related posts

Consilierii locali chemați în ședință extraordinară pentru a respinge o plângere formulată de A.R.S.A.C.I.S.

Răzvan Grecu

Dezbatere publică la Primăria Pașcani pentru regulamentul Serviciului de Salubrizare (DOC)

Oana Cordoneanu

Ajutor pentru plata facturii la gaz metan. Primarul va propune micșorarea tarifului plătit de populație la căldură. 140 sau 155 lei posibilul tarif pentru o gigacalorie!

Marius Parteni
Încarcă...