NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Tânărul muşcat de mistreţ a fost externat. A primit tratament pentru rabie

Adolescentul care pe 7 ianuarie a ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“ după ce a fost muşcat de un mistreţ a fost externat. Medicii au luat această decizie după ce băiatului i-a fost administrat tratamentul profilactic pentru rabie. Iniţial, medicii de la Spitalul de Urgenţe Paşcani au intervenit chirurgical pe rana provocată de animal. Pentru că este vorba de un animal sălbatic, de regulă purtător de boli, medicii de la Paşcani au decis să-l trimită pe tânăr de urgenţă la Spitalul de Boli Infecţioase.

„Pentru că a fost muşcat de un porc mistreţ, am luat măsurile care se impun pentru a profilactiza rabia. Rabia este o boală extrem de periculoasă, fatală pentru oameni. Pentru că nu există tratament, prevenţia imediată după ce s-a produs muşcătura este obligatorie“, a declarat Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“.

Incidentul s-ar fi produs în cursul zilei de duminică, 5 ianuarie. Băiatul l-ar fi însoţit pe tatăl său, care este paznic pe un fond de vânătoare, la o partidă legală organizată şi la care ar fi participat mai multe persoane. Din cele povestite medicilor, băiatul s-ar fi întâlnit brusc cu porcul mistreţ în faţă. Animalul, speriat de vânători, l-ar fi atacat pe adolescent provocându-i mai multe răni. Porcul mistreţ a fost împuşcat câteva minute mai târziu chiar de tatăl băiatului. Probe luate de la vânat au fost verificate ulterior la laborator, iar verdictul a fost favorabil, neconfirmându-se rabia.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Mai mult de jumătate dintre medicamentele noi anticancerigene nu și-au dovedit eficacitatea (studiu)

Redacția

Muşcata din fereastră, medicamentul pentru piele

Redacția

Un bătrân la un pas de moarte în fața unui cabinet medical. Cetățenii au cerut ajutorul cadrelor medicale, însă acestea au refuzat deoarece „protocoalele nu lasă medicii să acorde primul ajutor în afara cabinetelor!” (VIDEO)

Ema Roman
Încarcă...