RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Tânăr din Pașcani amendat și trimis în carantină într-un centru din Iași

Un tânăr din Pașcani a vrut să-și schimbe buletinul, însă a ajuns în carantină într-un centru din Iași. Acesta  s-a prezentat astăzi  la ghișeul Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanei, pentru a depune dosarul în vederea eliberării buletinului, deşi trebuia să se afle în izolare la domiciliu. Tânărul a fost sancționat cu o amendă de 1.000 lei și va trebui să suporte şi cheltuielile din cele 14 zile cât va sta într-un centru de carantină din Iaşi.

”Astăzi am fost din nou sesizați de angajaţii Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanei că la ghişeu s-a prezentat o persoană pentru schimbarea actelor de identitate şi a fost identificată că figura în izolare la domiciliu. Conform provedurilor legale s-a intervenit, persoana a fost sancționată cu amendă în valoare de 1000 lei, și s-a luat măsura introducerii într-un centru de carantină pentru o perioadă de 14 zile, într-un centru din Iași”, ne-a declarat lt.col. Mihai Cojocariu, purtător de cuvânt Jandarmeria Iaşi.

În starea de alertă din timpul pandemiei de coronavirus, persoanele care se întorc din străinătate sunt plasate în izolare la domiciliu pentru 14 zile, renunțându-se la măsura carantinei. Dacă este încălcată această măsură, se aplică sancţiuni. Însă sunt şi păşcăneni care ignoră acest lucru sau pur şi simplu nu au fost informaţi. În ultimele săptămâni, pe lângă cazul tânărului de astăzi, alte patru persoane au ajuns în centre de carantină din Iași, pentru că nu au respectat măsura izolării la domiciliu și au mers  la Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanei Pașcani pentru schimbarea buletinului.

Related posts

Politistii rutieri, pe sosele in fiecare week-end

Redacția

Incendiu la o casă din Lunca Pașcani, provocat de joaca unor copii cu focul (FOTO)

Redacția

Accident la Ciohorăni: O căruță nesemnalizată a ieșit în calea unei mașini

Oana Cordoneanu
Încarcă...