RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Tânăr de 18 ani, îmbrăcat în preot, cercetat pentru înşelăciune după ce ar fi mers cu Boboteaza prin casele oamenilor

Polițiștii Secției 3 Poliție Galați s-au autosesizat cu privire la comiterea, de către un tânăr, de 18 ani, a infracțiunii de înșelăciune. Autorităţile spun că tânărul nu avea o legitimaţie de preot al Bisericii Ortodoxe Române.

Tânărul a mers cu Boboteaza prin Galaţi

Ca urmare a unei sesizări telefonice, acesta a fost depistat, pe strada Drumul de Centură, îmbrăcat în haine preoțești și însoțit de alți doi tineri, de 17 și 18 ani, după primele verificări rezultând că acesta ar fi pretins că este preot și ar fi mers cu Boboteaza la blocurile din zona respectivă.

Poliţiştii spun că tânărul nu a putut prezenta o legitimație de preot al Bisericii Ortodoxe Române, în schimb, a afirmat că ar fi preot intr-o altă organizație religioasă ortodoxă, cu sediul în Brașov.

Extinzând cercetările, polițiștii au stabilit și că, în luna decembrie 2020, prin intermediul unui cont deschis pe un site de socializare, declinându-și aceeași calitate de preot, tânărul ar fi solicitat diverse sume de bani, în scopul construirii unui lăcaș de cult.

  

Polițiștii efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, pentru stabilirea împrejurărilor concrete în care s-au comis faptele. S-au deschis două dosare penale.

observator

Related posts

Bode solicită o prezenţă activă a forţelor de ordine publică în teren, având în vedere măsurile de relaxare

Redacția

Nu permiteți accesul în locuință persoanelor pe care nu le recunoașteți

Redacția

Proiect votat în Camera Deputaților: Radare montate doar pe mașinile Poliției Rutiere. Cătălin Codescu: Nu așa faci drumurile mai sigure

Redacția
Încarcă...