NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Tânăr care nu credea în COVID și nici nu s-a vaccinat, ajuns la spital în stare gravă: „E mai bine să te vaccinezi”

Un tânăr de 34 de ani, din Timişoara, a ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş”, după ce s-a infectat cu SARS CoV-2 într-o vacanţă în Italia.

Le-a spus atunci medicilor că el nu s-a vaccinat şi că nici nu crede în boală. După ce a stat trei săptămâni la Terapie Intensivă, acum bărbatul îi îndeamnă pe toţi să se imunizeze.

”<Am crezut că o să mor în fiecare zi>. Afirmaţia tulburătoare îi aparţine unui tânăr în vârstă de 34 de ani care, timp de aproape trei săptămâni, a fost intubat în vreme ce se afla internat în Secţia de Terapie Intesiva a spitalului nostru. Tânărul, care nu este vaccinat, s-a infectat cu Sars-CoV 2 pe când se află în vacanţă în Italia” se arată într-un comunicat de presă, de luni, al Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara, potrivit News.ro.

Timp de mai multe zile bărbatul şi-a administrat singur un tratament cu vitamine, iar când şi-a dat seama că nu mai poate respira s-a prezentat la spital. Gradul de afectare pulmonară era în acel moment de 80 la sută.

  

A fost necesară intubarea acestuia pentru a-l putea salva. Timişoreanul le-a spus medicilor că nu s-a vaccinat pentru că nu a crezut că ar putea face vreodată o formă severă de COVID 19.

“Fiecare decide pentru viaţa lui, dar am văzut acum, pe propria piele, că e mai bine să te vaccinezi, decât să nu o faci şi să ai o formă atât de gravă. E mai bine să te vaccinezi decât să îţi pui viaţa în pericol”, a mărturisit tânărul pacient aflat încă pe patul din Secţia de Terapie Intensivă.

Datorită efortului medicilor de la ATI, a echipei conduse de dr. Mirela Porosnicu, care timp de trei săptămâni a luptat continuu, tânărul a fost salvat. Vor trebui să treacă luni bune, însă, până când îşi va reveni în totalitate.
 

Sursa: News.ro

Advertisements

Related posts

Un singur candidat la concursul pentru postul de manager al Spitalului CF Pașcani

Oana Cordoneanu

Semne că nu faci mișcare cât ar trebui

Redacția

Planul strategic al anului 2015 prezentat de DSV medicilor veterinari din zona municipiului Pașcani

Teona Gherasim
Încarcă...