RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Tânăr adoptat în străinătate își caută mama biologică în Pașcani. După naștere a fost abandonat într-o scară de bloc

Sute de copii au fost daţi spre adopţie, în străinătate, după Revoluția din 1989. Mulţi dintre ei au reuşit să-şi găsească familiile din care proveneau cu ajutorul unei pagini de Facebook, The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României.

Cel mai recent mesaj pe pagina de Facebook respectivă, provine de la Ioan, un tânăr adoptat în Statele Unite ale Americii, care spune că la câteva zile după ce a fost născut, a fost abandonat în scara blocului G6, de pe strada Izvoarelor din Pașcani.

 Iată care este mesajul tânărului:

”SALUTĂRI din Tennesse, SUANumele meu a fost IORDAN IOAN. M-am născut în orașul PAȘCANI, județul IAȘI, la data de 30 decembrie 1993. Părinții mei biologici nu au fost identificați niciodată deoarece pe 3 ianuarie 1994, am fost găsit pe scara blocului G6 de pe strada Izvoarelor din Pașcani. Imediat am fost dus la spitalul de pediatrie unde am fost tratat de probleme respiratorii. De aici am fost transferat la orfelinat și într-un final am fost adoptat de minunata mea familie în noiembrie 1995. Visul meu este să îmi cunosc familia biologică!! Știu cât de mici sunt șansele de a găsi pe cinevat!! Totuși sper prin intermediul acestei pagini ca anunțul meu să fie foarte mult DISTRIBUIT în orașul și județul meu natal. Poate cineva știe ceva, poate voi fi recunoscut. Dacă rudele mele văd acest anunț, vă rog să luați legătura cu mine. Nu vă caut pentru a vă judeca, vă caut pentru a vă cunoaște. Am nevoie să îmi cunosc trecutul, rădăcinile și motivul pentru care nu am rămas alături de voi.”

  

Mesajul a stârnit sute de comentarii, iar printre acestea s-au regăsit și cei care l-au găsit pe Ioan când a fost părăsit în scara blocului. 

”Buna seara .Imi aduc perfect aminte cum te am gasit pe saniuta la noi la usa.Sora mea te a luat in brate si te a adus in casa…aveai un biletel in paturica care erai infasat ..Scria doar atit ..Imi cer iertare …dar nu pot trece cu el granita.Atunci am banuit ca mama ta era din Rep Moldova sau Rusia ptr k in acea vreme f multe persoane se ocupau cu un asa zis comert ….Mama mea te-a dus la maternitatea din Pascani. Eu cu sora mea am vrut sa l botezam …dar intre timp au fost botezati cred 2,3 copii aflati in aceiasi situatie de o doamna preoteasa care lucra in Spital .Am fost in vizita la el timp de 2-3 saptamini apoi a fost mutat si nu am mai stiut nimic de el pina azi”, a scris Alin Crismaru.

Pagina de Facebook The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României a fost creată în ianuarie 2015 de Ileana Cunniffe Băiescu, o româncă originară din judeţul Buzău şi stabilită în Irlanda, care și-a căutat frații timp de 26 de ani. În cei șase  ani de existență a paginii, în jurul ei s-a format o veritabilă comunitate.

Cum funcționează căutarea familiilor biologice

Totul începe cu un anunţ pe pagina de facebook, în care se regăsesc toate informaţiile pe care le are adultul de acum. O amintire înceţoşată, orașul sau satul nașterii, o fotografie veche pusă de mamă în micul pacheţel cu care a plecat copilul, un nume sau, în cazurile mai fericite, un document.

Statul Român nu a făcut concret nimic pentru a-i căuta sau pentru a afla ceva legat de ce s-a întâmplat cu ei. Pagina de facebook dedicată lor a apărut în lipsa unor baze de date oficiale și a unei instituții la care să poată apela pentru informații.

Related posts

Bucăți din tencuială și acoperișul unui bloc din zona deal cad în fiecare zi. Oamenii cer un ajutor Primăriei

Teona Gherasim

Apel umanitar pentru familia din Paşcani, a cărei locuinţă a fost distrusă în incendiu

Irina Gherasim

Povestea omului care a reparat 50 de inimi de copil în timpul pandemiei, în România

Redacția
Încarcă...