RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Taina Sfintei Împărtăşanii a fost amânată pe termen nedefinit

Taina Sfintei Împărtăşanii a fost amânată pe termen nedefinit, după ce Biserica Ortodoxă Română nu a ajuns la un acord cu autorităţile privind desfăşurarea obiceiului.

„Un astfel de moment a mai existat în România, în 1829, tot din cauza unei epidemii. Taina Sfintei Împărtăşanii după Sfânta Liturghie va fi amânată o scurtă perioadă, până la finalizarea consultărilor cu autorităţile. Vom reveni gradual la normalitate. E o bombă artizanală, nu atât de gravă. A fi precaut înseamnă a accepta reguli unanim acceptate şi justificate de raţiuni medicale. Intră orice aici, mai puţin modalitatea de împărtăşire, o problem intim legată de structura Bisericii. Asta poate decide doar autoritatea bisericească.

Nu înseamnă că apare un conflict, ci doar un dialog inter-instituţional. Sfânta Împărtăşanie va fi oferită credincioşilor într-o modalitate agreată de toate bisericile ortodoxe. Sigur nu vă include sintagme precum pahare de unică folosinţă sau linguri de unică folosinţă, pentru că ele nu există în tradiţia ortodoxă”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

BZI

  

Related posts

Cum a creştinat Sfântul Andrei poporul român. Călugărul Ilie Cleopa: „A săvârşit prima liturghie pe pământul României“

Redacția

Femeile din Poliţia ieşeană, dublu ca procent faţă de media UE. Avantaj sau dezavantaj? Liderul Sidepol: “La bătaie vreau bărbat lângă mine”

Redacția

Apel umanitar pentru o familie din Comarna care a rămăs fără casă din cauza unui incendiu

Redacția
Încarcă...