NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Tabăra de vară pentru copiii și tinerii din satul Humosu

„In perioada 10-11 August 2019, în cadrul proiectului ,,Tabara din pridvoru lsatului”, s-a organizat tabara de vară, în parohia Adormirea Maicii Domnului, din satul Humosu, comuna Sirețel, județul Iași, cu titlul ,,Telefon vs Carte”.

În cadrul taberei, peste 80 de copiii și tineri, cu varsta intre 5-18 ani, s-au putut bucura de mai multe ateliere cum ar fi: dans, lucru in echipa, sport, muzica,creatie si nu in ultimul rand au putut lua parte la un atelier de facut prescuri. Sambata a fost prima zi de bucurie, si am inceput-o asa cum se cuvine, cu rugaciunile de dimineata. Copii erau nerabdatori sa vada ce surprize le-au pregatit tinerii voluntari. Imediat dupa rugaciune toti participanții au fost impartiti in grupe, fiecare fiind ocrotită de un sfant roman. Sesiunile de discutii i-au ajutat pe participanți să constientizeze mai bine utilitatea telefonului si a cartii.

Seara s-au adunat toti la jocurile copilariei: sarit coarba, jucat tenis, darts, football si volei. După cateva ore  de distractie s-au adunat cu lumini in mana și au inceput să defileze spre biserică aducând cantari de lauda lui Dumnezeu si Maicii Lui. La inceput m-am speriat auzind un glas care striga ,,Hristos in mijlocul nostru”, dar cand am iesit afara si am vazut multimea de tineri, mi s-a facut pielea de gaina și prima reacție, a fost sa scot telefonul și să-I filmez.

A doua zi a inceput putin mai devreme cu Sfanta Liturghie, unde au venit imbracati in straie populare si au intonat cantari de multumire lui Dumnezeu. Imediat dupa Sfanta Liturghie, s-au adunat cu toții la ultima sesiune de discutii, pentru a-și spune parerea cu privire la ziua ce tocmai a trecut. Copiii erau inca de la sesiunea de concluzii nerabdatori sa caute comoara, asa ca am dat startul cautarii. Fiecare grupa trebuia sa mearga la cate o proba pentru a primi indiiciile ce ii vor ajuta sa gaseasca comoara, si intr-un final au ajuns in fata a doua biletele, care le indicau doua drumuri: unul spre telefon si altul spre carte. Spre surprinderea voluntarilor, majoritatea copiilor au vrut sa mearga pe drumul către carte, ceea ce ne face sa credem ca această tabară si-a atins scopul.Spre seara, copiii s-au adunat pentru a ne incanta cu cantecele si poeziile lor, iar noi, am savurat din plin acest moment. In incheiere, am aprins un foc de tabara, in jurul caruia am cantat , am dansat si l-am simtit aproape pe Dumnezeu.”

loading...
Advertisements

Related posts

Echipa Mironobot, premiul Judge Award la Campionatul Regional Iasi First Tech Challenge Romania – sezon 2019-2020

Redacția

Senatorul Toma : Parlamentul va vota instituirea stării de alertă. Guvernul Orban a trimis proiectul de lege extrem de târziu

Redacția

Profesori de la Școala Lunca au participat la un curs de formare în Malta, finanțat prin proiectul Erasmus+

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site