NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași Regional

Sute de persoane din județul Iași beneficiază de ajutor pentru încălzirea locuinței

Nu mai puţin de 2.830 de cereri au fost deja depuse, în doar câteva săptămâni, la Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţii Sociale Iaşi. Cele mai multe dintre acestea sunt pentru lemne de foc, energie electrică şi gaz.

Până la începutul acestei luni, în unităţile administrativ-teritoriale de al nivelul judeţului Iaşi au fost depuse dosarele cu documentele necesare accesării acestor ajutoare financiare pentru sezonul rece. Primăriile urmează să aducă la AJPIS, în perioada următoare, borderourile cu toţi beneficiarii care vor beneficia de ajutor de căldură pentru sezonul rece 2019-2020. „Pentru toate tipurile de ajutoare de căldură – şi aici mă refer la ajutoarele cu încălzire cu lemne, încălzire cu energie electrică, încălzire cu energie termică, energie pe gaz, cererile s-au depus la primărie până în luna noiembrie. Pentru ajutoarele de căldură cu lemne, plata se va face o singură dată pe an pentru beneficiarii care au depus deja cererea la primării. Cei care vor depune actele în decursul perioadei de sezon rece vor primi ajutorul de la momentul depunerii cererii”, a declarat Costel Grojdea, directorul Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţii Sociale Iaşi.

Conform datelor furnizate de către AJPIS, ajutorul pentru încălzirea locuinţei în sezonul rece, cu lemne, se ridică la peste 630.000 de lei. „Pentru ceilalţi beneficiari, si aici mă refer la încălzirea cu energie electrică, încălzirea cu energie termică, încălzirea cu gaz, plata acestor ajutoare se va face prin decontarea facturilor de la furnizori”, a mai spus Costel Grojdea.

Până acum au fost achitaţi beneficiarilor din judeţul Iaşi aproape 700.000 de lei.

  

sursa www.ziarulevenimentul.ro

Advertisements

Related posts

Cel mai bine plătit magistrat pensionar din județul Iaşi îşi poate cumpăra în fiecare lună o maşină nouă

Redacția

Spitalul COVID de la Lețcani, închis brusc, înaintea gerului. Bolnavii, mutați în Iași

Redacția

Pesta porcină a fost confirmată în două gospodării din județul Iași

Redacția
Încarcă...