NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Știrea zilei

Sute de pășcănenii au fost astăzi prezenți la slujba ținută de hramul Sfintei Parascheva

 Ca în fiecare an, sute de pășcăneni au fost prezenți la Sfânta Liturghie oficiată de preoții bisericii, de pe strada Ceferiștilor, cu ocazia hramului închinat în cinstea Sfintei Parascheva. Dacă la Mitropolia din Iași, oameni din toată țara s-au înghesuit astăzi la slujba destinată acestei sărbători, la biserica din vale au venit peste 300 de credincioși, asta datorită și vremii frumoase de afară.

 

Enoriașii au declarat reporterilor Actualitatea Tv că au venit la slujbă să se roage pentru sănătatea lor și a membrilor familiei, dar și pentru a-i mulțumi Sfintei pe care o declară <Ocrotitoarea Pașcaniului>.

  

„O cinstim pe Sfânta Parascheva, mai ales că moaștele ei sunt aici aproape, în Iași. Noi primim ajutor de la rugăciunile ei, iar noi trebuie să o purtăm în rugăciune. Venim cu mare drag la ziua ei fiindcă ea este ocrotitoarea Moldovei”, a declarat o credincioasă.

„La Biserica Sfânta Vineri vii să te descarci, aici ai o liniște sufletească”, a completat o altă femeie.

„Este una dintre cele mai mari sărbători. Trebuie să ne rugăm la Sfânta Parascheva pentru că toți ne dorim să ajungem acolo lângă ea, sus”, a menționat un bărbat.

„Astăzi sărbătorim ziua Sfintei noatre Parascheva, ocrotitoarea Pașcaniului și a Moldovei. Este o sfântă care ne ajută foarte mult”, au relatat doi soți.

„Vin de foarte mulți ani la această sărbătoare fiindcă eu aparțin acestei parohii. Sfânta Parascheva este cea care ne ocrotește, a declarat un enoriaș.

În curtea bisericii au fost amenajate mese la care oamenii au putut servi o masă caldă la sfârșitul slujbei.

 În popor se mai spune că de Sfânta Parascheva se poate prezice vremea, astfel încât dacă ziua de 14 octombrie este frumoasă sau mohorâtă, tot aşa vor fi şi celelalte sărbători de peste an. Iar dacă zilele de toamnă de până acum nu au fost ploioase, este semn că iarna se va lăsa curând.

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Lețcani: Grav accident de circulație, cu patru autovehicule implicate și cu o victimă

Redacția

Povestea vieţii părintelui Iustin Pârvu: de la LEGIONAR la unul dintre CEI MAI MARI DUHOVNICI ai ortodoxiei (AUDIO)

Redacția

Moaștele Sf. Varlaam de la Mănăstirea Secu au fost aduse la biserica „Sf.Voievozi” din Pașcani

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site