NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Sute de oameni sunt pregătiți să plece din țară, dar Guvernul nu ii lasă

Este haos la granița României. Sute de oameni sunt pregătiți să plece din țară, dar Guvernul nici nu vrea să audă. Cei din Executiv susțin că nu este niciun acord și nu vrea să audă despre o nouă plecare în masă.

Este haos la granița României. Un nou scandal diplomatic ar putea să izbucnească. Sute de români vor să plece la muncă în Austria, cu un tren special.

Aceștia ar urma să aibă grijă de bătrâni. Mai mult, Guvernul austriac a anunțat că există un acord cu România. Totuși, acordul este negat chiar de ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Ministrul austriac pentru afaceri europene a declarat că între România şi Austria există chiar şi un acord în acest sens şi că primul tren care ar urma să transporte îngrijitori români ar pleca din Timişoara, pe data de 2 mai.

Lucian Bode susţine că nici ministrul de Externe şi nici ambasada nu au astfel de informaţii. Demersul, dacă s-ar materializa, ar putea fi făcut doar în acord cu regulile statului român, mai spune ministrul, care aduce aminte că România se află sub stare de urgenţă până pe 15 mai, iar restricţiile de călătorie sunt încă în vigoare, conform Agerpres.

Ministrul austriac, Caroline Edtstadler, îl contrazice, însă, pe Lucian Bode. Acesta susține că a negociat timp de două săptămâni cu CFR Călători în acest sens, dar reprezentanţii instituţiei neagă afirmaţiile, conform mediafax.

Peste 33.000 de austrieci au nevoie de îngrijire în această perioadă. Jumătate din îngrijitori privin din România. Din cauza restricţiilor provocate de pandemia cu noul coronavirus, însă, aceştia nu au mai putut să schimbe turele colegilor din Austria, astfel că mulţi dintre aceştia lucrează de mai bine de o lună fără pauză.

BZI

loading...
Advertisements

Related posts

Încă 16 ore fără apă potabilă! Va fi sistată de la orele 14.30!

Teona Gherasim

O adresă a Prefecturii putea fi de bun augur pentru acuzaţii din dosarul Agrocomplex

Redacția

Doi campioni pășcăneni la dans sportiv vor fi premiați de administrația locală

Răzvan Grecu
Încarcă...