RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Sute de localnici au participat ieri la sfințirea școlii Hârtoape și spectacolele artistice de la Căminul Cultural (FOTO)

  

Sute de localnici au participat ieri la evenimentele cultural artistice desfășurate în centrul satului Hârtoape, din comuna Vânători. Spectacolele oferite de Ansamblul etnofolcloric “Plăieșii” din Republica Moldova și cel al grupului Jitaru au încântat asistența.

 

 Evenimentele au început cu slujba de pomenire oficiată în curtea unității de învățământ din satul Hârtoape. Au fost prezenți mulți localnici, oficialități locale și județene. Maricel Popa, președintele CJ Iași, Marian Șerbescu – prefectul județului, deputatul Vasile Axinte, senatorul Victorel Lupu, primarii din Stolniceni Prăjescu și Valea Seacă, fii ai satului, sunt doar câțiva dintre cei care au asistat la evenimente.“Mă bucur că împreună cu dumneavoastră participăm la aceste evenimente. Mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut și ajutat să implementăm acest proiect, dar și celelalte din comunitate”, a susținut Constantin Lupu, primarul comunei Vânători.

 Acesta a primit câte o plachetă din partea președintelui CJ Iași și prefect, în semn de apreciere a muncii desfășurate pentru dezvoltarea comunității. Și administrația locală a oferit plachete și flori celor invitați la eveniment.

 Programul activităților s-a mutat ulterior pe scena Căminului Cultural din localitate. Programul artistic a fost deschis de talentele locale, urmat de grupul Jitaru.

 Finalul a aparținut Ansamblul etnofolcloric “Plăieșii” care a încântat publicul cu melodiile din repertoriu. Ziua de voie bună s-a încheiat cu un Bal al Gospodarilor la Căminul Cultural.      

 

 

 

Related posts

Ședință de Consiliu Local comuna Strunga, 28 decembrie 2023 (VIDEO)

Redacția

Un tir a derapat din cauza condițiilor de trafic

Redacția

Bărbat din Tătăruși găsit decedat în propria locuință! A fost dispusă autopsia

Marius Parteni
Încarcă...