NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Sute de infectați cu coronavirus la un ospiciu din Suceava

Focar după focar în judeţul Suceava. 300 de bolnavi au fost confirmati numai în centrul de neuropsihiatrie Sasca Mică. În urma testării pentru COVID-19, Direcţia de Sănătate Publică a confirmat că jumătate dintre beneficiarii şi angajaţii centrului au fost infectaţi. 

Manuela Trifan, directorul DSP Suceava – La Centrul de Reabilitare Neuropsihiatrică de la Sasca Mică, un pacient al centrului care fusese internat la Spitalul Judeţean Suceava a fost confirmat cu COVID-19.

Alexandru Moldovan, prefectul judetului Suceava  În urmă solictarii DGASPC Suceava, s-a dispus testarea pentru angajații întreg centrul de recuperare de la Sasca Mică și a beneficiarilor, fiind efectuate în cursul zileleor de vineri și sâmbătă aproximativ 600 de teste. Din păcate azi de dimineață am avut imaginea reală.

Rezultatele au arătat că 242 de beneficiari din cei 369 interna’iau fost depistaţi pozitiv. În acelaşi timp, din cei 86 de angajaţi testaţi, 59 au luat boala.

  

Prima măsură luată de conducerea Direcției de Sănătate Publică Suceava a fost că cei 127 de beneficiari care sunt negativi de la centrul de reabilitate de la Sasca Mică să fie izolați de cei care sunt declarați pozitiv.

Angajaţii testaţi pozitivi vor fi transferaţi la spitalele din Rădăuţi şi Suceava pentru a primi tratament. În locul lor vor fi chemaţi alţi angajaţi care erau acasă.

Manuela Trifan, directorul DSP Suceava – Sper că fiind personal de îngrijire și personal medical să înțeleagă situația, să se protejeze.

Reprezentanţii DSP le promit celor chemaţi din liber echipamente de protectie şi dezinfectanţi. Mai ales că toţi pacienţii care au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19 sunt asimptomatici.

OBSERVATOR

Advertisements

Related posts

Valea Lupului şi Miroslava vor intra în carantină. DSP Iaşi a înaintat propunerea, după creşterea infectărilor de COVID-19 la mia de locuitori

Redacția

Costică Pânzaru a câștigat concursul pentru ocuparea funcției de manager al Spitatului Municipal de Urgență Pașcani! Vezi ce note a luat acesta!

Răzvan Grecu

Obezitatea la copii, tot mai frecventă. Atenție la alimentație

Redacția
Încarcă...