RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Suspectul dublei crime de la Iași este adus azi în România. Mesajul pe care tânărul marocan l-a transmis prin avocata lui

Bărbatul suspectat că a comis o dublă crimă la Iași urmează să fie extrădat marți din Italia. Tânărul marocan, originar din Canada, bănuit că și-a ucis colegul de facultate și pe prietena acestuia va fi adus de la Roma, unde a plecat chiar în ziua în care au fost descoperite cele două cadavre. El a contestat deja măsura arestului preventiv. 

București cu o aeronavă, iar de acolo va fi escortat la Iași, unde va fi dus în arestul poliției.

Mâine, el va fi dus în fața judecătorilor care vor dezbate contestația lui la măsura arestului preventiv.

Bărbatul a transmis prin avocata lui că este nevinovat. El a recunoscut că a fost în locuința celor doi tineri uciși în 9 decembrie, dar doar pentru a-și recupera un hanorac și că cei doi erau în viață când el a plecat de acolo.

  

Nu a explicat însă de ce, ajuns la Roma și-a schimbat înfățișarea, respectiv de ce s-a tuns, a renunțat la barbă și și-a pus ochelari.

El este acuzat că și-a ucis colegul cu 17 lovituri de cuțit, iar pe tânără cu 33.

Ahmed Sami El Bourkadi a fost prins în Italia, la Roma, unde a stat în custodia autorităților timp de o săptămână. Poliția Română a colaborat în aceste zile cu autoritățile italiene, astfel încât bărbatul să fie adus în țară cât mai repede.

Tânărul a fugit în Italia împreună cu o tânără. Urmează să se stabilească dacă aceasta a participat la comiterea crimelor.

Potrivit anchetatorilor, crimele au fost comise pe data de 9 decembrie, iar cadavrele celor doi tineri au fost descoperite două zile mai târziu. Jiynah Youssef, cetățean marocan, şi iubita lui, Ioana-Vanesa Burlacu au fost găsiți morți, înjunghiați de zeci de ori, în locuința lor, indiciile fiind că cele două crime au avut loc joi. Deocamdată nu se cunoaște motivul celor două crime, fiind luate în considerare mai multe ipoteze, între care conflictul spontan sau o posibilă răzbunare.

Magistrații Tribunalului Iași au dispus arestarea în lipsă a unui cetățean marocan, Ahmed Sami El Bourkadi. 

digi24

Related posts

Biciclist accidentat de un autoturism la Blăgești

Redacția

„Ocean’s Eleven” moldovenesc. Patru tineri, autorii unui jaf ca-n filme, în Iaşi: magazin golit de sute de laptopuri şi telefoane. Detaliul care i-a dat de gol

Redacția

Pericol public la volan, în Cristești! Cu alcoolemie de 1,25 mg/l, fără permis, a intrat cu mașina într-un şanţ pentru scurgerea apelor pluviale

Redacția
Încarcă...