RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Surse: Spitalul Municipal de Urgență Pașcani nu va fi spital COVID – 19!

Surse informate au declarat astăzi pentru NewsPascani.com că Spitalul Municipal de Urgență Pașcani nu va fi desemnat spital suport de linia a doua în lupta împotriva noului coronavirus.

Conform informațiilor neoficiale, Direcția de Sănătate Publică Iași nu a înaintat către Ministerul Sănătății propunerea ca unitatea medicală pășcăneană să fie în linia a doua a spitalelor suport pentru tratarea cazurilor infectate cu COVID -19.

La baza acestei decizii a stat faptul că Spitalul Municipal de Urgență Pașcani are o Secție de Îngrijiri Paliative, în care sunt internați 50 de pacienți, în diferite stadii, iar riscul de infectare a acestora, dat fiind sistemul lor imunitar, era ridicat.

Reamintim că la finalul săptămânii trecute, primarul Dumitru Pantazi a solicitat pe un ton categoric ca spitalul pășcănean să nu fie desemnat spital suport pentru tratarea infecțiilor cu COVID -19. Edilul a acuzat DSP Iași că ia decizii din birou, sursele noastre explicând că acuzele primarului Dumitru Pantazi nu au picat bine celor din conducerea județului. Asta în condițiile care o decizie finală nu era luată, iar dacă s-ar fi ajuns la aceasta, ar fi beneficiat de echipamente și ce este necesar în lupta cu coronavirusul.

  

Related posts

Ministerul Sănătăţii a declarat epidemie de rujeolă la nivel naţional

Redacția

Ce spun primarii comunelor cu cea mai mare incidenţă Covid din judeţ

Redacția

Apelul prefectului Marian Grigoraș: „Trăim efectele concediilor. Vă rog, nu lăsați garda jos prea ușor!”

Redacția
Încarcă...