NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

SURSE: Guvernul redeschide bisericile pentru slujbe în interior. HG pentru prelungirea stării de alertă, adoptată astăzi

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de marţi prelungirea stării de alertă, au precizat surse guvernamentale, citate de Agerpres. Anterior deciziei, va avea loc o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit programului premierului anunţat de Biroul de presă al Guvernului. Ședința de Guvern este programată la ora 12:30.

ACTUALIZARE: Surse guvernamentale au declarat pentru Digi24.ro că Guvernul a decis să redeschidă bisericile pentru slujbe în interior „cu o serie de condiții care vor fi stabilite prin ordin comun MS-MAI.


Știrea inițială

Premierul Ludovic Orban a declarat referitor la acest subiect, duminică, într-un interviu la B1 Tv, că decizia de prelungire a stării de alertă nu este „o decizie politică”, ci una fundamentată în baza unor evaluări.

  

„Decizia de prelungire a stării de alertă, repet, nu este o decizie politică, este o decizie care este fundamentată de evaluări, de analize care sunt făcute de specialişti, de epidemiologi şi care consideră indispensabilă prelungirea pentru 30 de zile a stării de alertă, pentru că starea de alertă îţi dă toate acele instrumente de care ai nevoie ca să poţi să aplici regulile”, a afirmat Orban.

Întrebat ce se întâmplă dacă PSD, majoritar în Parlament, votează împotriva prelungirii stării de alertă, şeful Executivului a spus: „Înseamnă că nu va mai fi stare de alertă”.

Totodată, el a precizat că rămâne restricţionat „în general cam tot ce se desfăşoară în spaţii închise şi presupune prezenţa unui număr mare de persoane şi o durată de timp mare petrecută”. În această categorie sunt incluse slujbele religioase în interior, spectacolele în spaţii închise şi locurile din interiorul restaurantelor.

Proiectul de act normativ privind prelungirea stării de alertă nu figurează pe ordinea de zi a şedinţei de guvern afişată pe site-ul SGG.

DIGI24

Advertisements

Related posts

România ar putea trece la un alt nivel privind dotările armatei! Investiții uriașe în armament

Redacția

Uzinele Dacia repornesc motoarele, angajații se reîntorc treptat la serviciu

Redacția

Sambata va avea loc echinoctiul de toamna – Ziua va fi egala cu noaptea

Redacția
Încarcă...