NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Surse: Filmul intervenției de la Onești. Negociatorul poliției a venit după două ore. Una dintre victime a încercat să scape

Apar mai multe detalii despre tragedia de la Onești, unde un bărbat a sechestrat doi muncitori într-un apartament pe care ulterior i-a ucis cu un cuțit. Discuțiile cu polițiștii au durat mai bine de 4 ore, timp în care atacatorul ar fi cerut să i se aducă actul prin care a pierdut apartamentul în care a avut loc crima, o cameră de filmat și suma de 300.000 de euro. Potrivit surselor Digi24, din interiorul anchetei, una dintre victime ar fi încercat să scape și să îl atace pe bărbat, moment în care acesta a început să îi înjunghie pe cei doi muncitori.

Muncitorii, un bărbat de 36 de ani și colegul lui de 52 de ani, au venit luni dimineață în apartament pentru o renovare. Agresorul ar fi fost anunțat de vecini că sunt în apartament iar acesta ar fi intrat peste ei, i-a culcat la pământ și i-a legat cu coliere de plastic de mâini. Soția sa se afla și ea în bloc, la etajul patru, de unde îl informa constant pe bărbat.

Primul apel la 112 a fost făcut în jurul orei 12:00, telefonul fiind dat chiar de atacator. Acesta le-a transmis polițiștilor că i-a sechestrat pe cei doi muncitori și că i-a legat. Atacatorul era nemulțumit că pierduse apartamentul în instanță. De altfel, acesta publicase în 2018 o înregistrare video, în care amenința că se va răzbuna pentru pierderea apartamentului, dacă nu i se dă curs la plângerile penale numeroase pe care le făcuse. „Cu armă de foc voi face dreptate”, transmitea acesta.

Echipele de poliție ar fi ajuns la fața locului în câteva minute, însă au decis să cheme un negociator de la Bacău, care a ajuns după mai bine de două ore de la apel, în jurul orei 14:45, potrivit surselor Digi24.

  

Atacatorul le-a solicitat polițiștilor documente ale instanței prin care a pierdut apartamentul, suma de 300.000 de euro și o cameră de filmat, potrivit unor surse din anchetă. 

În tot acest timp, bărbatul se afla pe balcon, între cele două victime legate, de unde a discutat pentru câteva ore cu forțele de intervenție.

Imaginile surprinse arată o atitudine degajată a polițiștilor, în timp ce bărbatul amenință că „bag cuțitul în ei”. Acesta amenința că nu se liniștește până nu vede hotărârea judecătorească în baza căreia a pierdut apartamentul. „Nu mă liniștesc deloc, nu mă calmez deloc”, le transmite forțelor de ordine.

Potrivit martorilor, polițiștii stateau lângă bloc și „nu se simțea de parcă ar fi încercat să îl calmeze”. Polițiștii râdeau „de parcă își spuneau glume”, susține un martor. 

Surse din anchetă spun că momentul care a declanșat dubla crimă a fost când unul dintre muncitori ar fi încercat să acționeze pentru a se salva și l-a lovit pe agresor cu piciorul. În acel moment, negociatorii poliției ar fi adus deja documentul solicitat de agresor și camera de filmat pe care ar fi solicitat-o acesta. „Totul părea că merge ok”, susțin sursele citate. 

Lovit de muncitorul sechestrat, atacatorul l-a înjunghiat pe acesta în inimă, victima murind pe loc. A urmat a doua victimă, pe care a înjunghiat-o cu 8 lovituri de cuțit. Bărbatul a murit la spital. Cei doi nu au avut nicio șansă să se apere, fiind legați cu mâinile la spate. A fost și momentul în care, după 5 ore de la apelul telefonic la 112, forțele de ordine au decis să intervină.

În imaginile suprinse de martori se aude comanda „Interveniți!” și se văd polițiști care aleargă spre intrarea blocului.

Intervenția a avut loc în jurul orei 17:00 când polițiștii au forțat ușa blocată cu o scară. Au spart cu berbecul ușa și au tras în bărbatul agresor care avea în mână cuțitul cu care i-a înjunghiat pe cei doi muncitori. 

Bărbatul a fost rănit în picior și în abdomen și se află internat în spital. Soția agresorului a fost reținută pentru complicitate. Potrivit primelor informații, femeia se afla la etajul patru al aceleiași clădiri, cu un etaj mai sus față de apartamentul groazei. Polițiștii au găsit în geanta ei mai multe coliere din plastic.

Atacatorul a avut în trecut mai multe condamnări. În 1989 a fost condamnat la 3 ani și șase luni de închisoare pentru furt calificat, în 1991 a fost din nou condamnat pentru furt, în 2003 a primit o sentință de 6 luni pentru vătămare corporală gravă, iar în 2010 a fost condamnat în Italia la 28 de zile de închisoare pentru conducerea autoturismului sub influența alcoolului.

digi24

Advertisements

Related posts

Copilă de 10 ani, din județul Neamţ, ademenită şi batjocorită de cinci bătrâni. Cel mai în vârstă are aproape 90 de ani

Redacția

Sistem de supraveghere video pentru sediul Poliției Locale

Diana Marcu

Actul de identitate și dovada plății amenzii pot fi trimise prin e-mail la poliție

Redacția
Încarcă...