NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Surse: CCR dă undă verde dublării alocațiilor. Legea ajunge la președintele Klaus Iohannis

Curtea Constituțională a decis miercuri să respingă sesizarea Guvernului pe proiectul de lege care prevedea intrarea în vigoare a dublării alocațiilor. Astfel, CCR a decis că este constituțională legea care respinge Ordonanța Guvernului prin care dublarea alocațiilor era amânată până la 1 august. Legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis. 

Este vorba despre legea care respingea Ordonanța de Urgență a Guvernului prin care era amânată intrarea în vigoare a dublării alocațiilor până la 1 august. Astfel, dacă președintele promulgă legea, din momentul publicării în Monitorul Oficial alocațiile ar trebui dublate de la 150 de lei la 300 de lei. 

Președintele însă mai are la dispoziție să retrimită legea în Parlament și astfel se poate ajunge la data de 1 august până la care Guvernul a dispus oricum amânarea. 

Premierul a declarat în mai multe rânduri că Guvernul nu își permite dublarea alocațiilor. Orban a mai spus că își dorește creșterea alocațiilor, însă această creștere va fi făcută progresiv.

Advertisements
  

„Sigur că ne dorim creșterea alocații, dar dublarea alocațiilor este greu de susținut financiar. Vom stabili un grafic de creștere progresivă a alocațiilor astfel încât să reușim creșterea așa cum a fost votată dar nu din primul moment ci pentru o perioadă de timp”, a declarat Ludovic Orban.

Advertisements

Acesta a precizat că Guvernul a atacat legea la CCR pentru că nu au fost precizate sursele de finanțare.

Digi24

Advertisements
Advertisements

Related posts

Doi studenți din Iași au inventat afacerea momentului! Flavian și Dumitrița au pornit cu ultimii bani din buzunare

Redacția

AJOFM: Firmele ieşene au libere peste o mie de locuri de muncă

Redacția

E.ON Distribuţie România începe anul 2017 cu un nou nume, Delgaz Grid, şi o nouă identitate vizuală

Redacția
Încarcă...