NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

Supermarket-urile cer Guvernului prelungirea programului cu ocazia Sărbătorilor

Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR) a cerut secretarului de stat Raed Arafat prelungirea până la ora 22.00 a programului de funcționare a magazinelor în perioada sărbătorilor de iarnă.

„Având în vedere apropierea Sărbătorilor de Iarnă, dar și restricțiile în vigoare pentru prevenirea răspândirii Covid-19, Asociația Marilor Rețele Comerciale din România – AMRCR supune din nou atenției Comitetului Național pentru Situații de Urgență solicitarea ca în perioadele 19-24 decembrie 2020 și 28-31 decembrie 2020, programul magazinelor să fie prelungit de la ora 21.00 până la ora 22.00”, se arată în cererea formulată de AMRCR.

Prelungirea programului va asigura respectarea restricțiilor

Conform acesteia, solicitarea are la bază măsurile suplimentare de prevenție luate la nivelul magazinelor, precum și situația epidemiologică la nivel național și scăderea numărului de cazuri.

Reprezentanții AMRCR susțin că această prelungire a programului va asigura respectarea, în continuare, a restricțiilor privind circulația persoanelor în afara domiciliului până la ora 23.00.

Advertisements
  

„Apreciem că decizia prelungirii cu o oră a programului de funcționare a magazinelor ar oferi o mai mare flexibilitate pentru consumatori și va permite o fluidizare eficientă a traficului de clienți, asigurând accesul consumatorilor la produsele și cadourile pe care aceștia își doresc să le achiziționeze în această perioadă”, se mai arată în cerere.

AMRCR estimează o creștere a traficului în magazine cu cel puțin 20% în zilele premergătoare Sărbătorii Crăciunului și Anului Nou.

Comercianții estimează o creștere a traficului în magazine cu cel puțin 20%

Solicitarea asociației vine pe fondul adoptării de măsuri suplimentare de prevenție luate în magazine, precum și ca urmare a scăderii numărului de cazuri la nivel național.

Advertisements

Comercianții estimează o creștere a traficului în magazine cu cel puțin 20% în zilele premergătoare Sărbătorii Crăciunului și Anului Nou și arată că prelungirea cu o oră a programului de funcționare a magazinelor ar oferi o mai mare flexibilitate pentru consumatori și va permite descongestionarea traficului de clienți.

Continuarea pe bzi.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Extinderea sistemului de cadastru cu finanţare europeană beneficiază de peste 312 milioane de euro. Data la care pot fi depuse proiectele

Redacția

“Daca e nevoie, divortam, numai sa avem masina”. Romanii au gasit solutia sa scape de taxa de mediu (VIDEO)

Redacția

Câştigul salarial mediu net lunar creşte cu minimum 5% în 2014 şi 2015. Pensia, majorată cu 4,5% în 2015

Redacția
Încarcă...