NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Suburbia Boșteni: Ploaia căzută ieri conține un praf galben suspect! (VIDEO)

Cantități de apă reținute în recipiente sau care bălteau pe câmpuri căzute ca urmare a ploilor de ieri, pe raza municipiului Pașcani, au o compoziție suspectă. Pe adresa redacției am primit imagini de pe raza suburbiei Boșteni.

Apa conține un praf galben, considerat suspect de cei care au filmat imaginile. Reporterii Actualitatea Tv au luat legătura cu profesorul Silviu Gurlui, de la Facultatea de Fizică din cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Eșantioane  de apă vor fi trimise spre analiză.

„În lipsa oricăror informații suplimentare, sugerez populației să ne luăm măsuri de siguranță. Folosim în special apa din rețeaua curentă de distribuție sau din fântâni acoperite. Nu aș lăsa animalele să bea apă de pe sol, direct. Deocamdată”, spune profesorul Silviu Gurlui.

Cadrul didactic universitar recomandă populației să furnizeze informații despre acest fenomen, printr-o postare pe facebook cu situația întâmpinată. Profesorul Gurlui are o experiență de 22 de ani în cercetarea mediului și este realizatorul singurului echipament din țara noastră care măsoară poluanții din aer și transformările lor în timp real.

  

Publicată de Marius Parteni pe Joi, 7 mai 2020

Publicată de Marius Parteni pe Joi, 7 mai 2020
Advertisements

Related posts

Directorul general la Prest Serv Apa va fi ales prin selecție a dosarelor

Redacția

www.scudas.com a fost lansat de noul proprietar al fabricii de renume din Pașcani

Marius Parteni

Programul Intertrans Company, actualizat, începând de luni

Oana Cordoneanu
Încarcă...