RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Subiecte Evaluarea Națională 2023, Limba și literatura română. Elevii au avut de făcut o compunere de caracterizare a unui personaj dintr-un text la prima vedere și să spună în 50-100 de cuvinte dacă e importantă respectarea regulilor, cu argumente din Octavian Paler

Subiectele primite de elevi la proba scrisă de la Limba și literatura română de la Evaluarea Națională 2023 au avut două texte suport, primul din Ioan Slavici – „Limir-împărat” și al doilea din Octavian Paler – „Deșertul pentru totdeauna”. Pe baza acestor texte, elevii au avut de rezolvat mai multe cerințe. La subiectul al II-lea, elevii au avut o compunere, de minimum 150 de cuvinte, în care să o caracterizeze pe Lia, personajul din textul lui Ioan Slavici. Varianta extrasă a fost cea cu numărul 4.

Subiectele au fost sub formă de broșură cu 10 pagini, ultimele două fiind pagini goale, pentru rezolvarea cerințelor. Broșurile au fost împărțite după ora 9:00, iar proba durează până la ora 11:00, elevii cu cerințe speciale putând să lucreze până la ora 12:00.

Ministerul Educației va publica baremele de la proba scrisă la ora 15:00. Peste 161 de mii ide elevi, absolvenții de clasa a VIII-a, au fost înscriși la sesiunea actuală a Evaluării Naționale.

Publicăm mai jos subiectele primte de elevi:

edupedu.ro

  

Related posts

Steagul Verde și titlul de Eco-școală reconfirmate la Liceul Teoretic ”Miron Costin ” Pașcani

Redacția

Școlile din Ruginoasa, Sirețel și Lespezi vor beneficia de fonduri guvernamentale pentru modernizarea grupurilor sanitare

Redacția

Proiect Erasmus: Mobilitate în Grecia pentru elevi și profesori de la Liceul ”Miron Costin”

Redacția
Încarcă...