NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Subiecte de comă la concursul organizat de Primărie pentru ocuparea a două funcții de consilier juridic! Jitaru i-a picat pe ambii concurenți! (DOC)

Primăria Municipiului Pașcani se confruntă cu un deficit de personal la Compartimentul Juridic, după ce unul dintre cei doi juriști s-a transferat la începutul acestui an la o primărie de comună. În organigrama instituției se află vacante două din cele trei posturi, iar în această săptămână a avut loc un concurs privind ocuparea acestora.

Gradul profesional al acestor două posturi este de asistent, adică vechimea necesară în studii juridice pentru a participa la acest concurs era de cel puțin un an de zile. Deși condițiile de participare la concurs nu au fost restrictive, din punct de vedere al vechimii în studii, l-a acesta s-au înscris doar două persoane, probabil și din cauză că examenul nu a fost anunțat în presa locală.

Chiar și așa, cu o concurență de unu pe loc, președintele Comisiei de examinare, Irina Jitaru, a găsit de cuviință să conceapă subiectele de examinare vizând mai degrabă chestiuni de discriminare și funcționare a Primărie, decât de verificare a cunoștințelor juridice ale candidaților.

La proba scrisă, din cele 5 subiecte, doar unul a avut legătură cu meseria de consilier juridic, restul fiind concepute mai degrabă pentru a încurca concurenții, lucru ce în final s-a și întâmplat, ambii fiind declarați respinși, acumulând 19, respectiv 25 de puncte, din cele 100 maxime.

  

Irina Jitaru a dorit să afle dacă cei doi concurenți știu principiile pe care se bazează realizarea egalității de șanse și tratament între femei și bărbați, prevăzute de Legea privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați și definiția hărțuirii morale la locul de muncă conform Ordonanței Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare.

Alte două subiecte au vizat redarea definiției Primăriei în acord cu Codul Aministrativ și procedura de transfer la cerere a funcționarului public în concordanță cu același cod.

Abia la ultimul punct, candidații au fost chestionați pe ceea ce au învățat în facultate și în experiența juridică pe care au acumulat-o până acum. Astfel, aceștia au trebuit să prezinte constituirea, exercitarea, stingerea și apărarea dreptului de administrare a proprietății publice în conformitate cu prevederile privind Codul Civil.

La acest ultim subiect, din prisma dosarului evacuării Legume S.A., secretarul Irina Jitaru și-a dat măsura cunoștințelor sale juridice, cele două cereri de evacuare fiind respinse de către instanțele de judecată pentru că nu au respectat procedura legală.

Subiectele la concurs:

Advertisements

Related posts

Rezultatele examenului scris pentru şefia pieţelor din Paşcani! Cine are cea mai mare notă

Ema Roman

Comisia de Fond Funciar se întrunește mâine. Șefii Primăriei spun că vor să redea drepturile oamenilor!

Marius Parteni

Prognoza meteo pentru lunile august, septembrie, octombrie

Redacția
Încarcă...