RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

SUA se opun apelurilor lansate de China pentru încetarea focului în Ucraina: ”Ar servi doar la «ratificarea» cuceririlor teritoriale ale Rusiei” 

Președintele chinez Xi Jinping intenționează să viziteze Rusia, săptămâna viitoare, ceea ce poate fi interpretat ca un impuls diplomatic dat președintelui rus Vladimir Putin, exact într-un moment în care acesta este din ce în mai izolat pe scena mondială. »

Liderii occidentali au încercat să-l izoleze pe Putin încă de la începutul războiului din Ucraina, iar călătoria lui Xi, anunțată vineri, este o ”injecție diplomatică” pentru liderul rus, într-o etapă a războiului în care trupele Federației Ruse sunt blocate într-o bătălie de uzură, concentrată acum asupra regiunii Donbas din estul Ucrainei.

SUA au declarat, vineri, că se vor opune oricărui efort al Chinei la întâlnire de a propune o încetare a focului în Ucraina drept ”ratificarea cuceririlor teritoriale ale Rusiei”.

Potrivit ABC News, John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, l-a încurajat pe Xi să îl contacteze pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru a obține și perspectiva țării sale asupra războiului, dar și pentru a evita orice propunere ”unilaterală”.

  

Beijingul a denunțat sancțiunile occidentale împotriva Moscovei

China a căutat să-și construiască o imagine ”neutră” de la declanșarea ostilităților. Dar a refuzat să condamne agresiunea Moscovei și a declarat,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

FOTO-VIDEO | Pompierii români intervin la stingerea incendiilor de vegetație din Grecia. Mai multe locuințe din nord-estul Atenei sunt amenințate de flăcări

Redacția

Ucraina neagă informațiile dintr-un articol al NYT privind bombardarea accidentală a unei piețe

Redacția

Imagini teribile. O explozie a SPULBERAT o fabrică de artificii în India. Numărul morților nu poate fi încă estimat

Redacția
Încarcă...