RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

SUA | Litrul de benzină a ajuns să coste echivalentul a doi lei, sau mai puțin


Prețul mediu al benzinei în SUA a atins cel mai mic nivel din ultimii șapte ani, coborând sub pragul de doi dolari galonul, respectiv puțin peste 50 de cenți litrul, adică aproximativ doi lei, informează AFP, citată de Agerpres.

  

 

Agenția americană de Informații în domeniul Energiei (EIA) a anunțat joi că prețul mediu al benzinei la pompă a coborât la începutul acestei săptămâni până la 1,996 dolari galonul. Este vorba de cel mai scăzut preț înregistrat după luna martie 2009, când SUA erau în recesiune. Un galon este echivalent cu aproximativ 3,8 litri, astfel că un litru de benzină obișnuită costă în SUA 52 de cenți sau 0,45 eurocenți. Mai exact, în moneda noastră, prețul mediu al unui litru este de 2,07 lei.

În plus, Asociația Automobilelor din America (AAA) subliniază că în unele state care exploatează sau rafinează petrol prețul benzinei la pompă este chiar mai mic. Astfel, în Missouri (centru), galonul de benzină costă 1,659 dolari (43 cenți litrul – 1,78 lei) și 1,71 dolari galonul (45 de cenți litrul) în Texas.

Această scădere a prețului benzinei la pompă se datorează degringoladei cotației petrolului. Începând din vara lui 2014 prețul barilului de petrol în SUA a început să scadă de la 105 dolari per baril la aproape 30 de dolari per baril în prezent.

Advertisements
Advertisements

Sursa: Digi24.ro                                                                    

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Guvernul vrea o schimbare majora in salariile bugetarilor. Performanta ar putea face diferenta intre cresteri si scaderi

Redacția

Știrile ATV 21 Iulie 2017

Redacția

Proteste la Chisinau: 40.000 de oameni au cerut alegeri anticipate, monitorizate de ONU. Ce scrie presa internationala

Redacția
Încarcă...