RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

SUA condamnă declarațiile făcute de ministrul israelian de finanțe: Iresponsabile, oribile şi dezgustătoare/ Extremistul de dreapta Bezalel Smotrich s-a declarat în favoarea „ştergerii de pe faţa pământului” a unei localități din Cisiordania

SUA au condamnat miercuri comentariile făcute de ministrul finanţelor israelian Bezalel Smotrich, care s-a declarat recent în favoarea ”ştergerii de pe faţa pământului” a localităţii Huwara din Cisiordania, după ce acolo doi tineri israelieni au fost împuşcaţi mortal duminică de un palestinian înarmat, relatează DPA, citată de Agerpres.

Smotrich deţine în guvernul Benjamin Netanyahu şi un rol de supervizare pentru coloniile evreieşti din Cisiordania, fiind responsabil pentru gestionarea civilă a acesteia, în timp ce aspectele militare şi de securitate intră în competenţa ministrului apărării Yoav Gallant. Coaliţia guvernamentală din Israel include partidele Likud (formaţiunea lui Netanyahu), Sionism Religios, Forţa Evreiască (condus de Itamar Ben Gvir, cunoscut pentru afirmaţiile sale antipalestiniene şi poziţiile favorabile anexării unei părţi a Cisiordaniei) şi Noam (al lui Avi Maoz, care este anti-LGBTQ declarat).

În urma incidentului de duminică, colonişti evrei au reacţionat şi au atacat sute de palestinieni la Huwara, localitate cu 7.400 de locuitori situat în apropiere de oraşul Nablus, fiind incendiate sute de locuinţe, magazine şi automobile.

”Cred că satul Huwara trebuie să fie şters (de pe faţa Pământului). Cred că statul Israel trebuie să facă asta – pentru numele lui Dumnezeu, nu cetăţenii obişnuiţi”, a declarat miercuri ministrul Bezalel Smotrich pentru cotidianul economic The Marker.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

BREAKING NEWS! Prigojin se răzgândește după 24 de ore și pune capăt rebeliunii militare din Rusia

Redacția

Ministrul Sănătății anunță că în primele zile din februarie vor fi semnate contractele de finanţare pentru construcţia de spitale prin PNRR

Redacția

Guvernul impune vanzarea exclusiv a marfurilor romanesti in piete

Redacția
Încarcă...