RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

SUA condamnă declarațiile făcute de ministrul israelian de finanțe: Iresponsabile, oribile şi dezgustătoare/ Extremistul de dreapta Bezalel Smotrich s-a declarat în favoarea „ştergerii de pe faţa pământului” a unei localități din Cisiordania

SUA au condamnat miercuri comentariile făcute de ministrul finanţelor israelian Bezalel Smotrich, care s-a declarat recent în favoarea ”ştergerii de pe faţa pământului” a localităţii Huwara din Cisiordania, după ce acolo doi tineri israelieni au fost împuşcaţi mortal duminică de un palestinian înarmat, relatează DPA, citată de Agerpres.

Smotrich deţine în guvernul Benjamin Netanyahu şi un rol de supervizare pentru coloniile evreieşti din Cisiordania, fiind responsabil pentru gestionarea civilă a acesteia, în timp ce aspectele militare şi de securitate intră în competenţa ministrului apărării Yoav Gallant. Coaliţia guvernamentală din Israel include partidele Likud (formaţiunea lui Netanyahu), Sionism Religios, Forţa Evreiască (condus de Itamar Ben Gvir, cunoscut pentru afirmaţiile sale antipalestiniene şi poziţiile favorabile anexării unei părţi a Cisiordaniei) şi Noam (al lui Avi Maoz, care este anti-LGBTQ declarat).

În urma incidentului de duminică, colonişti evrei au reacţionat şi au atacat sute de palestinieni la Huwara, localitate cu 7.400 de locuitori situat în apropiere de oraşul Nablus, fiind incendiate sute de locuinţe, magazine şi automobile.

Advertisements

”Cred că satul Huwara trebuie să fie şters (de pe faţa Pământului). Cred că statul Israel trebuie să facă asta – pentru numele lui Dumnezeu, nu cetăţenii obişnuiţi”, a declarat miercuri ministrul Bezalel Smotrich pentru cotidianul economic The Marker.

Advertisements
  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ministrul Educaţiei anunţă că 68% din şcoli încep de luni cursurile cu prezenţă fizică

Redacția

VIDEO Eurovision: Diferențe uriașe între votul publicului și votul juriului. Telespectatorii au votat masiv pentru Ucraina, Moldova, Spania și Serbia / Juriul a mizat pe Marea Britanie și Suedia

Redacția

Construcția unui terminal nou la Aeroportul Otopeni nu se justifică în prezent, afirmă ministrul Transporturilor / În urmă cu un an, Grindeanu spunea că un nou terminal este „absolut necesar”

Redacția
Încarcă...