NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Studiu: Măştile pot fi refolosite de până la 10 ori, însă doar dacă sunt spălate în anumite condiţii

La aproape un an de la apariţia, cel puţin oficială, a noului coronavirus în lume, masca de protecţie a devenit accesorul fără de care nu mai putem ieşi din casă. Astăzi, ne propunem să vă răspundem la o întrebare pe care, cu siguranţă, mulţi dintre dumneavoastră o au: cât este indicat să o refolosim?

Poate fi costisitor să schimbăm măştile la fiecare patru ore, Aşa că vestea următoare este una bună. Un studiu al unei asociaţii a consumatorilor din Franţa a descoperit că măştile chirurgicale pot fi spălate şi refolosite de până la 10 ori.

Atenţie, însă! Ca să ne protejeze aşa cum trebuie, masca trebuie spălată la 60 de grade Celsius, neapărat cu detergent, apoi uscată în uscătorul de rufe. Doar astfel mai poate filtra particulele din aer.

Advertisements

Pe lângă faptul că în acest fel facem economie, e bine şi pentru mediu. Mai puţine măşti ar ajunge la gunoi. Încă din primăvară medici de peste tot din lume au susţinut că măştile pot fi reutilizate, însă acest lucru nu era neapărat recomandat în lipsa unor teste în acest sens.

Advertisements
  

observator

Advertisements
Advertisements

Related posts

Medicul Tudor Ciuhodaru: „Hepatita C nu doare, doar ucide!”

Redacția

Când trebuie să suspectezi că te-ai infectat cu noul coronavirus şi cum procedezi în continuare

Redacția

Primul an după infarct: ce trebuie să faci şi ce nu

Redacția
Încarcă...