NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

STUDIU. Există trei tipuri de long COVID, cu simptome diferite. Cum se manifestă fiecare

168-cazuri-noi-de-persoane-infectate-cu-covid-19-si-un-deces,-in-ultima-zi

Există trei „tipuri” diferite de long COVID, potrivit cercetătorilor britanici. Experţi de la King’s College din Londra au declarat că ar exista trei tipuri ale long COVID, fiecare cu propriul set de simptome.

Cercetătorii au examinat 1.459 de pacienţi care trăiesc cu COVID-19 lung – definiţi de autorii studiului drept persoane care prezintă simptome timp de cel puţin 84 de zile după infectare – şi care au luat parte la studiul Zoe Health, informează Agerpres.

Versiunea pre-publicare a studiului, dată publicităţii de medRxiv, susţine că persoanele cu long COVID-19 ar fi împărţite în trei grupuri principale.

Primul îi include pe indivizii cu simptome neurologice, inclusiv oboseală, gândire înceţoşată şi dureri de cap – întâlnite cel mai frecvent în rândul celor care s-au infectat la momentul la care tulpinile dominante erau alfa şi delta.

Advertisements
  

Al doilea grup include pacienţi cu simptome respiratorii, inclusiv durere în piept şi dificultăţi de respiraţie. Aceste simptome au fost mai frecvente în rândul celor infectaţi în timpul primului val de coronavirus.

Pacienţii din ultimul grup se confruntă cu o gamă variată de simptome, inclusiv palpitaţii cardiace, dureri musculare şi schimbări la nivelul pielii şi părului, potrivit King’s College.

“Aceste date arată în mod clar că sindromul post-COVID-19 nu este o simplă afecţiune, ci pare să aibă mai multe subtipuri”, a declarat autoarea principală a studiului, dr. Claire Steves, de la King’s College din Londra.

“Înţelegerea cauzelor care stau la baza acestor subtipuri poate ajuta la găsirea strategiilor de tratament. În plus, aceste date subliniază necesitatea ca serviciile de lungă durată pentru COVID-19 să încorporeze o abordare personalizată sensibilă la problemele fiecărui individ”, a adăugat ea.

Advertisements

Dr. Liane Canas, de la aceeaşi universitate londoneză, de asemenea autoare principală a cercetării, a adăugat: “Aceste perspective ar putea contribui la dezvoltarea diagnosticului şi tratamentului personalizat pentru aceste persoane”.

digi24

Advertisements
Advertisements

Related posts

Patru persoane transportate cu izoleta astăzi la Boli Infecțioase Iași, din Spitalul Municipal Pașcani

Marius Parteni

Primele țări europene în care varianta Omicron a devenit dominantă

Redacția

Tratează depresia și anxietatea cu uleiuri esențiale

Redacția
Încarcă...