RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Studiu: Aproape jumătate dintre copiii suceveni cu vârste între 7 şi 15 ani sunt cu exces ponderal / Dietetician: ”Excesul ponderal al copilului persistă frecvent până la vârsta adultă, cu o rată de până la 80%”

Date îngrijorătoare în urma unui studiu realizat de studenții de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, Facultatea de Medicină și Științe Biologice, coordonați de dietetician Daniela Bălănucă și nutriționist Carmen Chauciuc, relatează Monitorul de Suceava.

Pe parcursul a 6 săptămâni, studenții au evaluat 418 elevi de la Școala Gimnazială Nr. 10 Suceava. Este vorba de elevi cu vârste cuprinse între 7 şi 15 ani.

În urma evaluării clinice nutriționale, s-a constatat că 46% dintre elevi au exces ponderal.

Aceste tendințe îngrijorătoare reflectă atât lipsa de educație nutrițională a părinților și copiilor, gradul ridicat de urbanizare și digitalizare ce predispune spre sedentarism, precum și marketingul agresiv la anumite produse alimentare și băuturi nesănătoase. Obezitatea la copil nu reprezintă doar o problemă de aspect fizic. Excesul ponderal al copilului persistă frecvent până la vârsta adultă, cu o rată de până la 80%”, a arătat dieteticianul Daniela Bălănucă.

  

Cu ocazia acestui studiu s-au observat factorii implicați în obezitatea infantilă (genetici, de nutriție, psihologici, endocrini, sedentarismul) şi s-a făcut prevenţie prin informarea corectă a elevilor și părinţilor acestora în ceea ce priveşte implicaţiile obezităţii infantile pe termen lung asupra sănătăţii copiilor.

Un copil de 8 ani cu greutatea de 40 de kilograme trebuie să consume zilnic 2,4 litri de apă, spune medicul.

”Cantitatea de apă se calculează în funcție de greutatea corporală și de temperatura de afară. De exemplu, un copil cu vârsta de 8 ani și o greutate de 40 kg trebuie să consume minim 2,4 l apă/zi”, a concluzionat Daniela Bălănucă.

g4media

Related posts

Alertă în Europa din cauza virusului West Nile transmis de țânțari. Medicii infecționiști se așteaptăla o creștere a numărului de cazuri

Redacția

Cum recunoști peștele proaspăt? Iată 5 aspecte esențiale de care să ții cont

Redacția

Caz suspect: O copilă de 7 ani a ajuns la “Urgenţe” cu traumatism la faţă şi contuzie cervicală

Ema Roman
Încarcă...