NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

STUDIU: 10 ore fără interacţiune socială sunt resimţite ca o zi întreagă fără hrană

După 10 ore de izolare totală, în creier se declanşează aceleaşi senzaţii ca atunci când ne este foame, au concluzionat cercetătorii de la MIT după ce au scanat la RMN creierele subiecţilor unui studiu.

Rebecca Saxe este profesor de neuroştiinţă cognitivă şi şef de departament asociat la Departamentul de Ştiinţe Cognitive din MIT. Într-un studiu recent, echipa ei a descoperit că aceeaşi zonă a creierului reacţionează la izolarea socială şi la lipsa hranei. 

Fiecare dintre voluntarii care au participat la studiu a fost de acord ca o zi să nu mănânce, iar în altă zi să fie privat de orice interacţiune socială. La sfârşitul fiecărei zile, subiecţii au vizionat o serie de imagini cu alimentele preferate, respectiv cu activităţile sociale preferate. Scanarea la RMN a arătat că senzaţia de „poftă“ din creier s-a declanşat în ambele situaţii, fiind implicat acelaşi circuit neuronal. 

Cu toate acestea, izolarea pe care au experimentat-o participanţii a fost mult mai acută decât cea pe care o simţim în izolare. Diferenţa constă în primul rând în posibilitatea de a interacţiona online şi de a accesa social media, se mai arată în studiu.  

ADEVARUL

loading...
Advertisements

Related posts

Rata sinuciderilor la sat, mult mai mare decât la oraș. Statistici care ne pun pe gânduri

Redacția

Ploaie de amenzi pentru cei fara Asigurarea Obligatorie a Locuintei

Redacția

Cupoanele pentru ajutoarele de la UE vor fi returnate către Ministerul Muncii pentru că unele au fost distribuite greșit. La Pașcani se vor face anchete sociale

Teona Gherasim
Încarcă...