NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Studenţii nevaccinaţi nu își mai pot vizita colegii în campusul „Tudor Vladimirescu“

Conducerea Campusului studenţesc „Tudor Vladimirescu“ avertizează studenţii nevaccinaţi din campus că ar putea fi trimişi acasă dacă vor izbucni pe viitor focare în căminele care locuiesc. Totodată, conducerea campusului, împreună cu conducerea Universităţii Tehnice, a luat şi decizia limitării accesului în alte cămine a studenţilor nevaccinaţi din dorinţa de a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2. Practic, studenţii care nu au certificat verde nu vor mai putea să îşi viziteze colegii care locuiesc în alte cămine din campus. Deciziile luate vin din dorinţa de a încuraja vaccinarea în rândul studenţilor, în acest moment fiind vaccinaţi doar aproximativ 50% din totalul studenţilor cazaţi.

Numărul de studenţi vaccinaţi este însă realitiv mic având în vedere faptul că Politehnica ieşeană oferă o lună de cazare gratuită pentru toţi cei care au realizat schema completă de vaccinare. În plus, studenţii nu trebuie nici măcar să părăsească campusul pentru a se putea vaccina, TUIASI amenajând un centru de vaccinare chiar în campus.

„Vaccinarea cât mai multor persoane este foarte importantă pentru a putea să ne desfăşurăm activitatea în siguranţă. Vă atragem atenţia că, în cazul în care într-un cămin va exista un număr ridicat de persoane care se vor infecta cu COVID-19, universitatea are posibilitatea să dispună evacuarea persoanelor nevaccinate din căminul respectiv, pentru a evita riscul răspândirii infecţiei. Pentru a evita astfel de situaţii, întărim sfatul şi recomandarea ca toţi studenţii cazaţi în Campusul «Tudor Vladimirescu» să se imunizeze în cel mai scurt timp“, se arată într-un anunţ publicat de Direcţia Servicii Studenţeşti.

Din discuţiile purtate cu studenţi de la TUIASI, dar şi cu angajaţi ai universităţii, o parte dintre studenţi nu sunt motivaţi să se vaccineze chiar dacă au posibiliatea să primească o lună de cazare gratuită, pentru că oricum au gratuitate la cămin, cum este cazul orfanilor de un părinte, al fiilor sau fiicelor angajaţilor din învăţământ sau al studenţilor din Republica Moldova. În plus, sunt încurajaţi de faptul că, fiind tineri, cred că riscurile contactării unei forme grave de boală nu sunt atât de ridicate, potrivit acestora. În privinţa avantajelor oferite de conducerea campusului pentru studenţii vaccinaţi se va număra şi faptul că îşi vor putea vizita colegii în alte cămine.

  

„Un alt avantaj pentru studenţii care au efectuat schema completă de vaccinare este că aceştia pot să-şi viziteze colegii din alte cămine, întrucât vizitele în cămine sunt permise, în intervalul orar 7-23, doar pentru persoanele care fac dovada vaccinării“, se arată în anunţ, mesajul transmis studenţilor enumerând şi avantajele de a putea avea acces în sălile de cinema, restaurante sau baruri sau de a ieşi din cămin după ora 20.00, activităţi permise doar celor cu certificat verde.

Studenţii din campus se pot vaccina de luni până vineri, în intervalul 12-18, şi sâmbătă, în intervalul orar 10-16, la centrul de vaccinare amenajat în vestiarele de lângă terenul aco­perit din campus. Studenţii se pot vaccina la alegere cu Pfizer&BioNTech, care necesită două administrări, cât şi cu Johnson&Johnson, care presupune o singură doză.

ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Simone Tempestini a câştigat Raliul Iaşului 2015 şi totodată titlul naţional la raliuri (VIDEO)

Răzvan Grecu

Grindina și ploile au făcut prăpăd în județ. Pierderile se ridică la câteva sute de mii de euro

Redacția

IAŞI: Compania „Austria Airlines” NU reia zborurile

Redacția
Încarcă...