RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Strigăt de ajutor, de la Tătăruși! Apel pentru donare de sânge, grupa A2 pozitiv sau 01

O femeie din Tătăruși are nevoie de ajutorul semenilor! Elena Ioniță în vârstă de 52 de ani luptă cu o boală grea, care îi pune în pericol viața. Are nevoie urgent de sânge. Este într-o situație critică, având leucemie acută galopantă. Are nevoie urgent de donatori de sânge, doar de la bărbați cu vârsta până în 45 de ani, grupa să fie A2 pozitiv sau 01. Trombocitele de care are nevoie vor fi extrase din sângele donat. Leucemie este o boală care necesită un tratament rapid și care presupune transfuzii de sânge. Elena Ioniță se află internată la Institutul Regional de Oncologie din Iași, Secția Hematologie.

”Dacă aveți buna plăcere de a ajuta în acestă perioadă cumplită, vă rog frumos contactați la numărul de telefon 0742.117.555/0768.965.842 sau 0768.603.527. Se poate dona la orice spital din județul Iași. Spuneți neapărat numele Ioniță Elena ( ea fiind persoana care va beneficia), Institutul Regional de Oncologie din Iași, Secția Hematologie. Vă rog frumos să o ajutați, pentru a o salva!”, este anunțul postat de o rudă.

Elena  Ioniță are nevoie urgentă de ajutor, pentru a lupta cu boala grea care îi pune în pericol viața. Chiar dacă păstrăm distanța între noi, hai să dăm o mână de ajutor celor care sunt în astfel de situații!

Oamenii nu mai donează de teama de a se expune riscului îmbolnăvirii cu coronavirus, gândindu-se că pericolul ar fi mai mare dacă se lasă înțepați într-o unitate medicală.

  

Medicii fac un apel către toți cei care pot și vor să se implice și ne asigură ca infecția nu se transmite prin sânge! Pe de altă parte nu pot dona cei care au fost în contact cu persoane aflate în izolare, infectate sau personalul medical care se ocupă de îngrijirea bolnavilor de COVID-19.

La centrul de transfuzii din Iași, s-au luat toate măsurile de precauție, donatorii vor primi mănuși, măști și dezinfectante. Deplasarea pentru donare de sânge este considerată o urgență și trebuie să fie menționată ca atare în declarația pe propria răspundere. Așadar, dacă e sa ieșim din casa, să o facem pentru a ajuta!

Related posts

A fost arborat steagul de doliu la Spitalul ”Sf. Spiridon” din Iași. Un tânăr rezident a murit

Redacția

Mesajul unui medic ATI: ”Mai bine respectăm niște reguli, decât să ajungem cu o sondă în gât, sau într-un sac negru”

Redacția

Arafat: 2.500 lei pe lună, diurnă, cazare și masă pentru studenţii la Medicină care fac voluntariat în spitale COVID-19

Redacția
Încarcă...